roberto benigni'den belli ki bircok seyirciyi rahatlikla etkisi altina alabilecek bir film. Ancak yine de fazla parlak bir yani oldugu da soylenemez. Ayrica Benigni'nin 'en iyi erkek oyuncu' Oscar'ini alisini da halen hazmedemiyorum...(6/10)
başlarda bildiğin kötü bir komedi filmiyken. 40 dak sonra güzel bir dramaya döndü… 1998 yapımı için iyi film gibi.. Genede oyunculuklar sıkıntılı biraz
Sugosu3454 ! arkadaşım o adamın yaptıklarını şaklabanlık tabirinle ifade etmişin! Bu film bir savaş filmi bazı ortamda başaramayacağımız eylemlerimiz var insan olarak o adam onları başarıyor anlatabildimmi.Yani sen ağlarken başka birini güldürebilirmisin asıl mesele bu yani!!! iyi izle filmi!
bu filmi izleyipte insanın içinin cızz etmemesi mümkün değil bence.film elinizin altında olur fakat izlemeye zaman ayıramazsınız ona,benim içinde bu film öyleydi.ama izledikten sonra cok pişman oldum bugüne kadar neden izlemedim diye.bu film benim başyapıtım.öyle içten öyle samimi bir anlatımı varki içine cekiyor.söylenecek cok sey var ama yazmak mümkün olmuyor bu film için.dedim ya benim başyapıtım....
komedi ve dramı aynı potada eriten(allah!yoruma bak be),beni duygulandırabilen nadir filmlerden biri.roberto benigni gördüğüm en iyi oyunculuklardan birini sergilemiş.bir başyapıt.
yorum bile yazmaya gerek yok. baş yapıtlar karşısında şapka çıkarılır. filmde çok zekice sahneler var. benim en zekice bulduğum filmin sonlarına doğru çocuğun teşekkürler deyince babasının yaptığı hareketti. mutlaka izleyin.
Seyirciye duygulandırmanın yanında bir kaç damla göz yaşı döktürmek zor iştir..Sinemadan çıktığımda bu filmin bende bıraktığı büyük etkinin o kadar çok nedeni vardı ki..çocuğa savaşın korkunç yüzünü göstermemek için babanın yaptığı özveriler, oyunun sonunda hediye edilen(!) tankın çocuğa verdiği mutluluk, ölüm yolunda bile babanın oğluna tebessüm yaşatması, yaşanan aşkın dışavurumunun en zor durumda bile gerçekleştirilme isteği..Kesinlikle izlenilmesi gereken filmlerden biri..