ilosda
7 Ocak 2007 tarihinde eklendi
roberto benignibana göre insandan fazlası adamın aşkı işleyişi aşkı bilmeyenlere öğretir nitelikte.bu kadar mükemmel,hümanist,mizahi yönü yüksek,izlerken sevgiyi yüreğinizde hissettiren bir filmin hem senaristi hem yönetmeni hem baş rol oyuncusu olması inanılmaz.izlemeyenler kesinlikle çok şey kaçırıyorlar. kar ve kaplan diy bir filmi daha var.Yine biricik karısı Nicolette Braschi yi sevdiği kadın rolüne koymuş(belki aşkının bu kadar içimize işlemesinin sebebi budur) ve en az hayat güzeldir kadar insanı derinden etkileyen bir film. onun filmlerini anlatmak için yeni kelimeler yaratılmalı.Benimkiler yetersiz kaldı
bence böyle film çok çekilmemiştir vede çekilmez bi insan böyle olabilir mi acaba diyebiliyor insan kendikendine...her şeye göğüs geren vede ne olursa olsun hayat güzeldir felsefesini düstur edinip yinede her zorluğa karşı mücadele edebilen bi kişinin hayat dolu mücadelesinin anlatıldığı gerçekçi bi şaheser....bencede daha çok oskar almalıydı...ama yinede değer verilmiş olduğu için mutluyum.....
Sonunda her ne kadar amerika yalakalığı olayına girse de, en azından birbirinin kopyası yahudi soykırımı filmlerinden farklı şeyler verdiği için ve bunu zekice kurgulanmış bir senaryoyla yapmayı başardığı için favorilerim arasında olan fim....9/10
Muhteşem muhteşem muhteşem!!! Oyunculuk, yönetmenlik!! İnsanı kırıp geçiren mizah, her ne kadar bu amaç kast edilmese de insanı ağlatan bir son... Ben şahsen göz yaşlarıma engel olamadım... İzlenilmesi gerekir...
Şöyle bir söz olduğunu biliyorum''-bir insanı tanımak için ona bir mevki verin '' R.begniniye de bu yapılmışdı sanırım. hayat güzeldirdeki filmlerine kadar ortada dolanan bir salak gbi filmler çekiyordu.Ama bu film onun aslında ne kadar yürekli ve iyi bir oyuncu olduğunu ve kişiliğinin ne olduğunu yansıtmış.Son filmi kar ve kaplanda da bunu gördüm yine .Hayat güzeldir mi onu izleyiin mutlaka ve aile olmak ne demek bir kez daha anlayın.
yahudi soykırımını en güzel anlatan film budur!insan bu kadar acı şeyler yaşansa bile hayatın gerçekten yaşamaya değen yönlerini görüyor bu filmde.herşeyden önce hayat güzeldir i izlerken yüzünüzde beliren o buruk gülümseme..
aslnda bole fılmlerı pek sevmem ama bu grcktn bambaska.. evde sıkıntıdan ısledıım bı fılmdı bsladıktn sora grcktn ck sardı ve grcktn aglarak ısledııım bı fılmdıı muhtesmdıı mutlaka gormelısınız..
İzlediğim en iyi kara komedi filmlerinden biri! Yahudi lobisi, bir çok ikinci dünya savaşı filminde olduğu gibi bu filmde de çok etkili olmuş.Ama filmin güzelliğine gölge düşürecek şekilde değil tabi ki!