Malum içinde bulunduğumuz gezegen yeterince dram içerirken film izlerken de dram yaşamak istemediğim için dram filmleri pek tercihim değildir.O yüzden başyapıt olarak nitelendiren bu filmi izlemeyi hep ertelemiştim.Filmde takdir ettiğim husus Nazi vahşetini alenen gösterneden konunun işlenmesi oldu.Babanın abartılı korkusuzca hali gerçeklikten oldukça uzak geldi bana.Nazi kampındasın oğlun gaz odalarından saklanarak kurtulmuş sen oğlunla beraber annesine hoparlörden biz iyiyiz diye sesleniyorsun ve tuhaf bir şekilde yakalanmıyorsun.Daha bunun gibi birçok sahne...Ayrıca sonu da çok eksik kalmış.Ortalama bir film bana göre
roberto benigni'den belli ki bircok seyirciyi rahatlikla etkisi altina alabilecek bir film. Ancak yine de fazla parlak bir yani oldugu da soylenemez. Ayrica Benigni'nin 'en iyi erkek oyuncu' Oscar'ini alisini da halen hazmedemiyorum...(6/10)
başlarda bildiğin kötü bir komedi filmiyken. 40 dak sonra güzel bir dramaya döndü… 1998 yapımı için iyi film gibi.. Genede oyunculuklar sıkıntılı biraz
Neredeyse hiç şiddet içermeden,o dönemin acılarını izleyiciye aktaran nadide bir film.İzledikten sonra buruk bir gülümseme bıraktı bende.Klasik "soykırım filmleri"ne benzemiyor kesinlikle izlenmeli.
ben bu filmin abartıldığını ve 9.5 puanı kesinlikle haketmediğini düşünüyorum.film komedi tadında olmuş gerek müzikleri gerekse başrolün performansı bakımından.öyle bir ortamda fazla rahat göründü gözüme.biraz daha dramatize edilse daha güzel olabilirdi gibime geliyor.saygılarımla.........
'hayat güzeldir' isminden etkilenip merak ettiğim bir filmdi iyiki izlemişim. yönetmenin oyunculuğu olağanüstüydü , hayranlık içinde izledim. filmin daha dramatik olması gerektiği yönünde yorumlar okudum ama bence zaten dramatik şeyleri dramatik anlatan bir sürü yapıt var - sinema olsun edebiyat olsun- bu farklı bir bakış açısı olmuş , yeni bir dünya olmuş çok başarılı mutlaka izleyin ayrıca o nasıl güzel bir evde , kasabada yaşamaktır arkadaş kıskandım