Başlarda komedi filmi gibi başlasa da gittikçe sizi kesinlikle etkileyen ve hayran kalmanızı sağlayan bir başyapıt.Savaşı oğluna bir oyunmuş gibi gösteren bir babanın müthiş hikayesi gerçekten etkilenmemek elde değil.Roberto Benigni 10 numara oynamış,bir rol ancak bu kadar güzel yapılır.Lafı fazla uzatmaya çok gerek yok.Kesinlikle izleyin.
İki farklı bir film hayat güzeldir.İlk bölümünde sevgi,aşk,komedi var.Çılgın bir aşığın neler yapabileceğini görürüz.İkinci bölümde fedakarlık,aile bağları,korku,acı başlar ve bu ilk bölümle birlikte harika bir uyum oluşturur.Hayat güzeldir yaşamdan zevk alanların en az bir kere uğraması gereken bir durak.
başlarda bildiğin kötü bir komedi filmiyken. 40 dak sonra güzel bir dramaya döndü… 1998 yapımı için iyi film gibi.. Genede oyunculuklar sıkıntılı biraz
çok duygusal ve içten bir yapım...sonlarda insan göz yaşlarını tutamıyor gerçektende... roberto benigninin perfomansınıda unutmamak gerek mükemmel bir iş çıkartmış...hem oyuncu hem senarist hemde yönetmenlik olarak... genel olarak izlenmesi gerektiğini düşündüğüm müthiş bir dram başyapıtı...10/10
roberto benigni'den belli ki bircok seyirciyi rahatlikla etkisi altina alabilecek bir film. Ancak yine de fazla parlak bir yani oldugu da soylenemez. Ayrica Benigni'nin 'en iyi erkek oyuncu' Oscar'ini alisini da halen hazmedemiyorum...(6/10)
Esprileriyle Beni En Çok Güldüren ,Acıklı Sahneleriyle (Özellikle Sonu) Beni En Çok Ağlatan Film...Oyuncular Çok İyiydi ,Senaryo Gördüğüm En Muhteşem Senaryolardan Biriydi Ve Tabikide Görüntüler... Görüntüler Olağanüstüydü.İnsanı Hem Ağlatan Hem Güldüren Bir Senaryo Yazmak Zor Olsa Gerek.Roberto Benigni Bunu Ustaca Bir Biçimde Başarmış Ve Muhteşem Bir Film Çıkarmış Ortaya.Ama Oscar Konusunda Bazı Hatalar Var. Roberto Benigni Ne Kadar Ustaca Oynasada American History xdeki Edward Nortonın Eline Su Dökemezdi. Onun Dışında Aldığı Bütün Ödülleri Hakeden Muıhteşem Bir Filmdi La vita é Bella.(Filmde En Çok Güldüğüm Sahne Roberto Benigninin Kamptaki Nazi Askerinin Söylediklerini Çevirmesiydi. :D )kartal_tazegul@hotmail.com uğur tazegül