Kurtlarla Dans

Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

19 Aralık 2016 tarihinde eklendi
MUHTEŞEM BİR KİLOMETRE TAŞI
Dances With Wolves (1990).. Kızılderililerin dünyasında bir beyaz.. Film Kevin Costner ilk yönetmenlik deneyimi yönetmen kimliğinde ilk çektiği bu film ile oldukça başarılı bir grafik çizdi diyebilirim.. Film büyük ilgi gördü ayrca başrolünü ve yapımcılığınıda üstlenmiştir.. Filmin senaryosu Michael Blake aittir.. Oyuncu kadrosunda Kevin Costner, Graham Greene, Mary McDonnell, Anne Costner ve Charles Rocket pek ünlü olmayan isimleri izleyeceksiniz ama rollerinin haklarını fazlasıyla vermişlerdir.. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Graham Greene ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Mary McDonnell Oscar adaylıkları en büyük kanıtıdır.. Film 12 dalda aday olup 7 tanesini kazanmayı başarmıştır.. En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere 7 oscar heykelciliğini alan film aday olduğu diğer 5 dalda bence En İyi Erkek Oyuncu dalında Kevin Costner ödüle uzanmalıydı.. Kısaca konusu; Amerikan iç savaşında geçen hikayede Teğmen Dunbar kimse olmayan ıssız bir karakola atanmıştır.. Orda destek gelene kadar bekleyecektir Bu süre zarfında bir kurt ile yakınlık kurar.. Bunu gören kızılderililer Teğmen ile dostluk kurar ve Dunbar onları tanıdıkça aslında çok iyi insan olduklarına karar verir zaman geçtikçe onlardan biri olmuştur.. Gerçekten bu fazla ilgi görülmeyen hatta varlığından bile haberdar olunmaya kaliteli film mutlaka izlenmeli İMDB puanı ortada kesinlikle daha fazlasını hak edenlerden.. Film Dram- Macera-Western türlerini barındırıyor.. Western olarak şimdiden klasik olmuş bu yapım süresinin uzun olmasına rağmen zaman akıp geçiyor tabi western türünü sevmek gerek western severler filmden fazlasıyla istediğini alır.. Daha çok Kızılderililerin iç dünyasına inilmiş kovboylar daha geri planda bırakılduğını söylemek var.. Genelde western filmlerde kızılderililler kötü olarak gösterilir ama bu filmde tam tersi bir senaryo, gerçekten dramatik olarak çok etkilenmiştir.. Sürükleyici bir işleyişe sahip sıkılma gibi bir durum yok.. Ayrıca 2009 yapımı James Cameron filmi olan Avatar konusu bu filmden esinlendiğini düşünüyorum.. Western severlere sitede pek fazla ilgi görmeyen bu unutulmaz filmi şiddetle tavsiye ederim.. 8.8
tarhansimsek
tarhansimsek

10 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Kevin Costner 4x4 kalitesinde. Her izleyişim ayrı bir zevk. Yıllanmış şarap misali bir film. 10/10. Dvd arşivimin en nadide parçalarından.
sinema
1 ziyaretçi
7 Haziran 2022 tarihinde eklendi
The Last Samurai ile birlikte izleseydim bünyem kaldırmayabilirdi. Western filmlerini bayağı bulan biri olarak bu film bana baya ters köşe yaptı.
evrenkuclu
evrenkuclu

10 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Kurtlarla Dans,modern bir western'dir. Kevin Costner gerek bir oyuncu gerekse yönetmen olarak filme büyük katkı yapmıştır. Kurtlarla Dans, gereksiz aralıkları olmayarak uzun uzuadıya işlenmiş bir görsel şölendir. karakterler film içinde oldukça güzel betimlenmiştir. Bu film sanata gerekli zamanı fazlasıyla ayırmıştır. Ve en güzel tarafı da ticari yanının yeterli olması, yani gişe başarısı filmdeki sanattan taviz verilerek değil, sanatın üstüne gidilerek sanatla yoğrularak yapılmıştır.
emreucanbas
emreucanbas

27 Eylül 2004 tarihinde eklendi
Bu filme ben dokuz yaşındaykenannemle gitmiş ve yaşım küçük olmasına rağmen cok beğenmiştim. Ne yazık ki Kevin Costner bu filimden sonra bir kaç yapım dışında pek varlık gösterememiştir. Ama bu filmi herkese tavsiye ederim , Kızılderililere yapılan zulmü gözler önüne seriyor.
eren406
eren406

10 Aralık 2004 tarihinde eklendi
Arkadaşların dediği gibi mutlaka arşivde bulunması gereken filmlerden biri.Filme gelince kevin costnerin en iyi filmlerinden biri.Ve bu filmden sonra kızılderilere sempatim daha da arttı.Film seni ekrandan koparmıyor.İzlemeyen çok şey kaçırmış derim.(10/10)
tosunmuharrem
tosunmuharrem

15 Aralık 2004 tarihinde eklendi
Bu filme niye bu kadar az kişi puan vermiş anlayamadım bir türlü
scarface-tony35
scarface-tony35

15 Mart 2007 tarihinde eklendi
4 saat gibi uzunüresine rağmen bir an sizi sıkmıyor . harika bir başyapıt . izlemeyenler izlesin diyorum ayrıca arşivimde baş köşede olan ender izlenesi filmlerden biri .
hilaltugcfl
hilaltugcfl

25 Mart 2007 tarihinde eklendi
Neden bu kadar az kişi oy vermiş bu mükemmel filme?Amerikanın kanlı tarihi işte bu; koskoca bir ulusu adil olmayan şartlarda tüketmek.Neden bu kadar ellerinin altında olan, gerçek ve de harikulede film yapılabilecek cinsten bir konuyla ilgili gerçekten az film var?.Amerikan filmleri tek bir sektörün elinde ve de işte bu çok 'bilindik' ama aslında bilinmeyen konuyla ilgili maalesef benim bildiğim tek film bu ve de izlediğim en güzel filmlerden.Neden devamı yok o halde?Bu bize bence tek şeyi gösterir bence;Amerika gibi kapitalist bir ülke dahi gişe başarısı için bile kendi tarihini kötülemiyor demiyeceğim, kendi tarihini oynamıyor, oynayAmıyor.Beğenmeseniz bile ki hiç zannetmiyorum sırf konusundan dolayı kendini izlettirir Mükemmel bir film.10/10
erdi1990-kasparov
erdi1990-kasparov

23 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Bence eski yapıtlar arasındanparmakla gösterilecek kadar mükemmel bir film.Hiç tanımadığı ve onlara vahşi olarak tanıtılan insanlara ne kadar hoşgörüyle yaklaşılmış.Bence önyargıyı kırmak adına yapılmış iyi filmlerden bir tanesi
cengizarmani20
cengizarmani20

7 Eylül 2007 tarihinde eklendi
suan bu filmin 8.9 puanda olması buyuk bi haksızlık...the godfather 9.5 alıyosa bu film tartısmasız 10/10 alıcak beyazperde sitesindeki tek film olmalıydı..tek kelime ile efsane bi film..
carpathia07
carpathia07

29 Ocak 2008 tarihinde eklendi
ne diyeyim her izlediğimde tüylerimi diken diken eden film.(bu benim en sevdiğim film).kızılderililer sorununa değindiği yaklaşım bence fevkalade süper.amerikalıların ilk sahiplerine saygı duruşu niteliğinde tebrikler kevin costner.bence akademi oyuncu olarakta costnerı bu filmle ödüllendirmesi gerekti.aldığı ödülleri sonuna kadar hak edio
tayfun-kurt
tayfun-kurt

16 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Uzun yıllar önce tv de izlediğim ve hala aklımdan çıkmayan bir yapım. Kevin Costner bu filmden sonra bir daha iyi bir film de oynayamadı.
aykutguler
aykutguler

5 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Bu film gerçekten çok duygusal ve aynı zamanda bi o kadar da hüzünlü , mutlaka izlenmesi gereken bir film...
mustafa_cinar38
mustafa_cinar38

10 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
arkadaşlar bi film oyuncusuyla,konusuyla ve anlatımıyla şahaser kabul edilebilir. bugüne kadar kzılderililer hakkında bu kadar tarafsız ve gerçekçi bir film görmemiştim tebrikler doğrusu....