Sinema tarihinin en iyi film serisinin en zayıf halkası olarak goruyorum.Al Pacino yine harika oyunculuğunu sergiliyor ve Andy Garcia da ona yardımcı oluyor ancak ilk iki filmden yıllar sonra çekilmiş olmasından mıdır bilinmez o tadı verimiyor.Herseye rağmen BABA serisine yakışmıyacak bir film olmadığıda bir gerçek.
Bence filmin en güzel partı.Artık Carleone ailesi 1979 yılına gelmiştir ve artık oynadıkları paralar milyar dolarları geçmiştir.Ve Vatikan'da kuracakları İmmobliare şirketi sayesinde bu işlerden çeklileceklerdir ve legal işler yapma planlarındadırlar.Filmin finali de müthişti.
Bence bu filmin 2005 yılındaki Carleone ailesini anlatan bir bölümü daha çekilmeli.Başrolünde de Vincent Carleone'nin yaşlı versiyonu olmalı.
filmi izlemeden önce burdaki yorumları okudum. Bence film süper olmuş. eksikleri tabiki var ama 1-2 kadar izlemesi zevkliydi. Toplantı sahnesinde helikopter'in içeriyi taraması.
Sonra Opera'da kiralik katil'in Michael 'i öldürmeye çalışması ve son sahne kızının ölmesi.
Hakkaten baba bi sonla bitmiş. felaket ağladım. Godfather 3 burda yazılanlar gibi gereksiz ve saçma olmamış. Godfather 1-2 gibi iyi olsa zaten kesin sıkıcı olurdu. Ayrıca Sophia 'nın oyunculuğu çok kötü değil, çok şirindi. çocuk işte daha ne rol yapsın :)
Godfather şarkısı ve müzikleri için izlenir. ayrıca Michael 'ın oğlu gitarla şarkı söylerken flashbackler harika olmuş. SÜPER.
Baba3 ile ile ilgili bütün iyi yorumlara katılıyorum,kötü yorumlarında karşısındayım.Yalnız Marlon Brando’yla hatırlanması konusunda Topan’a katılmıorum.Bence Marlon Brando ile anılması gayet normal ve doğru.Çünkü Brando olmasa’ Baba’ sinema dünyasında şu anki yerine gelemezdi.Don Corleone rolünü de başka kimse oynayamazdı zaten.Don Corleone karakterini ,Baba kavramını yaratan sadece Marlon Brando’dur.
BABA EFSANESİNİN SON BÖLÜMÜ.SERİ BU FİLME BİRLİKTE ŞANINA YAKIŞIR BİR SONLA BİTİYOR.BU FİLMİN NEDEN BU KADAR ÇOK ELEŞTİRİLDİÐİNİ ANLAYAMADIM.EVET, İLK 2 FİLMDEKİ SAF İTALYAN DUYARLILIÐININ YANINA BİRAZCIK HOLLYWOOD ŞEKERİ VE VATİKAN HAVASI EKLENMİŞ, SOFIA COPPOLA`NIN OYUNCULUÐU ÇOK KÖTÜ, TEMA MÜZİÐİ ÇOK AZ KULLANILMIŞ AMA,TÜM BUNLAR BU FİLMİ KÖTÜLEMEK İÇİN YETERLİ DEÐİL.İLK 2 FİLMİN AKSİNE OSCAR ALMAMASINA RAÐMEN 7 DALDA ADAY OLMUŞ, OTEL BASKINI VE OPERADAKİ SUİKAST GİRİŞİMİ SAHNELERİYLE TEMPOYU VE GERİLİMİ DORUÐA ÇIKARTAN BU FİLMLE BABA SERİSİ ZİRVEDE NOKTALANIYOR.BENİM FİLM İÇİN GÖRDÜÐÜM EN BÜYÜK EKSİKLİK AL PACINO`NUN YANINA ONUN KADAR ÜNLÜ BİR OYUNCUNUN EŞLİK ETMEMESİYDİ.SİNEMA TARİHİNİN LOTR İLE BİRLİKTE EN İYİ ÜÇLEMESİDİR BABA SERİSİ.MARIO PUZO VE COPPOLA`NIN ELLERİNE SAÐLIK...
Corleone ailesinin akıbetini anlattığı için çekilmesinden rahatsız olmadım, bilakis memnun oldum. İlk iki film kadar olmasa da etkileyici idi. Al Pacino bu filmde oyunculuğun zirvesinde geziyor. Michael'ın günah çıkarttığı ve oğlunun o mükemmel İtalyanca şarkıyı söylediği sahnede gözyaşlarıma engel olamadım. Ah o şarkı, hani filmin temel müziği olan şarkı. MP3'ünü çok aradım ama bulamadım. Bulan varsa lütfen bana adresini bildirsin. Coppola'nın kızı yanlış bir seçim gibi geldi bana. Daha güzel :) bir oyuncu bulunabilirdi. Bunun yanısıra Andy Garcia da harikalar yaratmış. İnsan onu seyrederken hem Michael Corleone'den hem de Santino Corleone'den bir şeyler bulabiliyor. En kısa zamanda üçlü DVD'sini almayı istiyorum. Çünkü dublaj berbat. İlk filmde Vito Corleone'nin sesini benzeteceğiz derken -affedersiniz- içine etmişler. ... Bir arkadaşın dediği gibi, Baba olsun da çamurdan olsun.