Kuzuların Sessizliği: en yeniler yorumlar - Sayfa 4
4,6
1913 Puanlama
koktenersen
24 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Türünün en iyi örneklerinden bence. Aldığı Oscar ödüllerini sonuna kadar hak eden bir film. Oyunculuklar çok iyi. Hele Anthony Hopkins’in soğukkanlı duruşu... (10/10)
bence çok güzel bi film oyunculuklar harika özellikle judie foster in ama kadın çok güzel olmasına rağmen filmde kadını biraz soluk yapmışlar bunun dışında perfekt
Serinin bu ilk filminde inanılmaz bi çekicilik gözüme çarpıyor. Starling in mimiklerine dikkat edin lütfen ve Hannibal ın usta katilliğine. Görsel efektlerin tüm filmi sarmaladığı bu zamanlarda bile hala övgüler alıyorya daha ne denilebilirki ''muhteşem'' denilmekten başka;)
Müthiş zeki,kültürlü,kurnaz aynı zamanda yamyam olacak kadar manyak bir karekterdir Dr.Hannıbal Lectar.Anthony Hopkins'e oscar heykelciğini kazandırmış ve herkesce (hala) övgü toplayan bir oyunculuk çıkarmıştı.Yeni yetme FBI ajanı-öğrencisi soğuk kanlı Ajan Starling rolündeki Jode Foster'ı da unutmamak gerek.O da bu karekteriyle oscarı kucaklamıştı nitekim.Kuzuların Ssesizliği gerilim ve heycan yüklü aynı adlı Thomas Harris'in romanından uyarlanıyor.Filmin enfes bir adaptasyon olduğunu eklemeye gerek var mı bilemiyorum?...Hele ki Starling ve Lectar ilk karşılaşması tüyler ürpertici.Hopkins mavi gözlerindeki delice,bilgili bakışlar içimizi titretmeye yetiyor zaten
Şu na kadar izledğim en kaliteli gerilim filmi diyebilirim özellikle Antony Hopkins ve Judi Foster’in formu beni büyüledi. Niye bu filmin devamı olan Hannıbal’in 10 yıl sonra çekildiğini anlayamadım. 10/10
efsanevi katil hannibal lecter’in anlatıldığı bu filmde senaryonun çarpıcılığının yanı sıra jodie foster ve anthony hopkins gibi usta oyuncularda gerçekten göz dolduruyordu...çok güzel ve o yıla göre de yüksek bir gerilim içeriyor -ki hala izlerken heyecanlanmıyor değiliz...izlemeyen hala var mı bilmiyorum ama bu filmi mutlaka izleyin...
Bu filmden akılda kalan bir replik yumağı sunalım sizlere. (...) Lecter:-Peki kuzuna ne oldu Clarice? Clarice:-Onu öldürdüm. Lecter:-Hala geceleri bazen uyanıyorsun değil mi'Karanlıkta uyanıp kuzuların çığlıklarını duyuyorsun. Clarice:-Evet Lecter:-Ve zavallı Catherine’i kurtarırsan kuzuları susturabileceğini düşünüyorsun öyle değil mi'Catherine kurtulursa geceleri bir daha uyanmayacağını ve kuzuların korkunç çığlıklarını duymayacağını sanıyorsun. (...)
Sinema tarihinin şüphesiz gelmiş geçmiş en karizmatik gerilim filmi. Yorumum kimilerine göre çok iddialı gelebilecek olsa bile ben bunu hak ettiğini düşünüyorum. İzleyicisini santim santim geren, meraklandıran, heyecanlandıran ve korkutan bir başyapıt 'Kuzuların Sessizliği'. Aldığı Oscar ödüllerini sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum. Jodie Foster mükemmeldi. Bir oyuncu bir karaktere ancak bu kadar can verebilir. Ama Anthony Hopkins’e ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Bu filmle beraber hayranı olduğum büyük bir oyuncu. Kelimenin tam anlamıyla Dr. Hannibal rolünde efsaneleşiyor. Bu filmi olaki hala izlememiş olan birileri varsa daha fazla zaman kaybetmesinler.
çok güzel bir film ve çok zekice tasarlanmış lecterla kızın arasındaki dialoglar mükemmel lectera hayran olmuştum ben bu filmde insan psikolojisinin önemini kavramılştım bence çok ii tasarlanmış ve çok güzel
Kessinlikle izlediğim en iyi film.. Hopkins ve Foster ın oyunculukları için bile izlemeye değer. Ayrıca eğer Castaway bir başyapıtsa bu filmi değerlendirecek bir söz bulamıyorum
Şayet mevzubahis ’gerilim’ ise(dikkat edin korku demiyorum)kanımca bu film o janrın kaptan köşküne oturmuş ve kolay kolay da oradan inecek gibi görünmüyor;ne dersiniz?
işte sinema tarine damgasını vurmuş bir film.hopkins e hayran olmamak elde değil...öncü bir yapıt...serinin devamı kimseyi tatmin etmedi edemezde zaten....bu film ilk ve tek olarak kalmalıydı