rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
15 Şubat 2017 tarihinde eklendi
Sinema tarihinin klasik mertebesine ulaşan ancak aynı zamanda izlemesi son derece zor filmlerinden. Tarkovsky'nin en bilinen eserlerinden biri. Yaklaşık 160 dakika boyunca hiçbir hareket yok, diyalogların hepsi, abartmadan söylüyorum tek tek bütün harflerine kadar, anlam yüklü, arkasındaki sembolizmi anlamanız, çözümlemeniz, veya filmi izledikten sonra uzun uzun eleştirmenlerin yazılarını okumanız gerekiyor. "Beni kasar" diyorsanız bulaşmayın derim, kasıyor. Ancak tüm bu bahsettiklerimi çözümledikten sonra film gerçekten anlamlı hale geliyor.
izlerken sıkılacağınız ve anlamakta güçlük çekeceğiniz bir film olsa da yorumlarla beraber sağlam fikirler ve yorumlamalara sahip olacağınız ilginç bir yapım 7/10
Güzel bir atmosfere sahip, içerisinde derin müzikleri ve çekimleri barındıran film. İçerisinde güzel mesajlar ve detayları barındırıyor. Sakin kafayla izlemenizi tavsiye ederim.
Güzel film yalnız işin felsefe kısmı abartılmış biraz, felsefe içinde felsefe olmuş. Bu da sahneleri uzattıkça uzatmış. Karakterlerin şiir okumaları falan yapay biraz. Görüntüler ve mekan seçimi şahane. Hayat yolculuğunu ve amacını sorgulayan bir yapım olması açısından ilgi çekici. Vakit geçirmek için değil, üzerine düşünmek için izlenecek bir film. Bir filozofun kitabını okumak gibi. Sabır istiyor.
Sanatsal açıdan ince düşünülmüş detaylar içerirken bazı sahnelerde (%50) gereksiz donuklaştırma var. Bilimkurgu tarzı filmler arasında ilk 50 ye bile giremez kanımca macera ve hareketl arıyosanız boşuna beklemeyin derim ben 7/10