Gizemli Şehir
4,2

Chev
Chev

25 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film. Türünün en iyilerinden.
-Lord-
-Lord-

13 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
haa bide biraz Truman Showda var tabi işin içinde...
hammerusta
hammerusta

17 Ekim 2004 tarihinde eklendi
10 puan,10 puan,10 puan,20 ğuan..40 puanla şampiyon :o)))Filmi ilk izlediğimde açılış sahnesini geri sarıp sarıp tekrar izlemiştim....Çok etkilenmiştim o sahneden..Ve tek filmle A.Proyas’ı favori yönetmenlerimin arasına koymuştum.Çoook farklı,çok etkileyici ve hayal gücünüzü zorlayan nitelikte bir film.Ben rufus Sewell’i bu filmde çok beğendim.Kesinlikle kült mertebesinde bir film !!!Ne diyebilirim ki'Tüm zamanlarda izlediğim en iyi 10 film içine koyabilirim,hatta koydum bile...Umarım A.Proyas’ı hollywood denizinin azgın dalgalarına kaptırmayız...
onurdolanbay
onurdolanbay

9 Mart 2005 tarihinde eklendi
eminim matrix 3 bile bundan taklittir.matrix revolatıon ın sonunda havada kapışıyorlardı.bu filmin sonunda havada kapışıyorlar.kesinlikle baş yapıt filmin sonundaki süpriz resmen ağzımı açıkta bıraktı(tam sonunda değil sonlara doğru). alex proyas klasını konuşturmuş böyle bir film nasıl olurda tanınmaz ve eminim bu filmi heskes bilse matrix i kimse o kadar abartmaz çünkü bu film matrixten önceydi sonra diyorlar ki tüm bilimkurgulara matrixin taklidi olmuş ya matrix sanki bu filmi hiç taklit etmedi üzerine biraz kung fu ve 3 boyutlu efek ekenmiş hali aynı matrix bu filmin ekmeyini yediğini düşünüp çok üzülüyorum
barfly-2
barfly-2

18 Şubat 2003 tarihinde eklendi
90'ların kara film sinemasının temel kalıplarını belirleyen bence bir başyapıt. Proyas bize nasıl efekt kullanılacağının açıkça dersini vermiş. Oyuncu seçimi, yönetimi, senaryosu, görüntü yönetimi ve kurgusu ile övgüyü fazlasıyla hakeden çok başarılı bir sinema örneği.
f-orhan
f-orhan

20 Ocak 2010 tarihinde eklendi
bazı arkadaşlar matrixe ön ayak olan bu filmin başyapıt olmadığını yazmış
Matrix gibi bir fenomenin temelini oluşturan bir film nasıl oluyorda başyapıt olmuyor anlamayamadım
Ayrıca tek bir konu üzerinden ilerlemektende bahsedilmiş.Bu yorumu yapan kişinin Kara Film türünü araştırmasını tavsiye ediyorum.Türünün yegane örneklerinden bu filme 10/7 nasıl oluyorda veriliyor anlayamıyorum.
Emeğe saygı Lütfen, Filmi izlemeyen arkadaşları yanlış yönlendirmeyin
cihat1976
cihat1976

28 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Sinema tarihinin en iyi bilim-kurgu filmlerinden biri.Alex Proyas 30'lu yılların atmosferini bilim-kurgu ile ustaca birleştirip çarpicı bir görsellik yakalamış.Harika bir açılış ile baslayan film de kurgunun mükemmelliği,muhteşem müzikler,etkili müzikleriyle eksiksiz ilerliyor.Filmde doktorun Murdock'a telefon ettiği sahne Matrixde morpheus ile neonun telefon konuşmasını hatırltıyor.Konusu matrixi andirsada daha çok metropolis ve blade runnerdan etkilenmiş bir film.Şehir duvarının yıkılıp uzay boşluğunun göründüğü, şehrin uzayda yapay bir deney alanı olduğunun ortaya çıktığı sahne bilim-kurgu sinemasının en ürkünç ve etklileyici sahnelerinden biridir.Mutlaka izleyin ve arşivinize alın.
kimyaegr
kimyaegr

26 Haziran 2007 tarihinde eklendi
arkadaslar kafanızı kimse karıstırmasın.herkesin görüsüne saygım var.fakat bu tarzı filmlerden hoşlananlar için kaçırılmaması gerekiyor.bu filmi es geçmeyin...
sistemin-defosu
sistemin-defosu

2 Kasım 2007 tarihinde eklendi
The Matrix'i bu filmden araklamışlardır.
Araklamışlardır diyorum çünkü ortada kesinlikle bir esinlenme veya bu filmin fikir babalığı yaptığı bir durum yoktur düpedüz araklamışlardır ve iyi yapmışlardır.
Dark City'de göreceğiniz sahnelerin bir çoğunu başka filmlerde görebilirsiniz.
Ayrıca http://www.quintadimension.com/article193.html adresinde de "Dark City" ve "The Matrix" arasındaki benzer sahnelerin ekran görüntülerini sayfanın altında yan yana görebilirsiniz.
yvzhr
yvzhr

23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Dark City ve Existenz bana kalirsa matrixin oluşumuna çok büyük bi fayda sağlamış 2 film diyebilirim.
berakesici
berakesici

31 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
HALEN DAHA NASIL OLUYORDA BİZİM SİNEMALARIMIZDAN SESSİZ SEDASIZ GİDEBİLDİĞİNİ ANLAYAMIYORUM ASLINDA İNSANLARIN KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR BİLİM KURGU KLASİĞİ ALEX PROYASIN EN İYİ İŞİ TOP 10UMDA 4.SIRADA
deathsoul-85
deathsoul-85

21 Mart 2005 tarihinde eklendi
benzersiz bir konu ile karşımıza çıkan filmlerden. gizemli filmlerden hoşlananlar için kaçırılmayacak bir film. ama çok ses getiremedi.
mustradamus88
mustradamus88

3 Mart 2007 tarihinde eklendi
herkese izlemesni tavsye ederm.Dikkatli izlendiğinzde mewzuyu çözebiliyosnz.Anlatmak istediği msji anlamam baya uzun sürmüştü...
ozgur-once
ozgur-once

20 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Yaşamakta olduğunuz herşeyin aslında başkaları tarafından planmış bir kurgu olduğunu düşünsenize, :))))))))