Olimpo Garajı
3,8

gordeslideniro
gordeslideniro

21 Mart 2009 tarihinde eklendi
1976-1983 yılları arasında Arjantinde dikta rejiminin insanlık dışı uygulamalarını gözler önüne seren ve kaybolan insanların neden dönmediğinin cevabını veren çarpıcı bir film. Sonuç olarak dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın askeri darbeler insanlık adına işlenmiş en büyük suçlardır...
husamdikit45
husamdikit45

5 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Bazı gerçekleri çok çarpıcı işlemesi ve askeri cuntanın insanlıktan nasıl çıktığını anlatması bakımlarından izlenmesi icap eden bir film...
kronikgozde
kronikgozde

29 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Garage Olimpo,sadece Arjantin'deki siyasi iktidarı "tehdit eden" insanların değil,dünyanın hemen her yerinde diktatoryal ve farklı isimler altında kurulan oligarşik yapılara karşı insanlara bilinç taşımak isteyen bütün insanların hikayesini ele almış.
İktidarı elinde tutanların kullandığı en büyük silah baskı ve ölüm.Yönetmen bu filmi,insanların farkındalığının artması için çekmiş olmalı.
Hapishanede ve sonradan işkencehaneler olduğunu öğrendiğiniz yerlerde yaşanan utanç tablosu oldukça gerçekçi ve abartısız bir şekilde gözler önüne serilmiş.
Filmin konusu o kadar çarpıcı ki,sinema anlamında ele alıp değerlendirebilir miyim bilemiyorum.Film boyunca boğazımda bir şeyler takılıp kaldı,insanın ne kadar aşağı seviyelere düşebileceğini gördüm.İzlenmesi tavsiye edilir mi bilmem;insan,güzel şeyleri paylaşmaktan hoşlanır.

Acı bir yumru...