Benny’nin Videosu
3,7

almoramm
almoramm

6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bana göre bir yönetmenin ne olduğunu en iyi ilk filmleriyle anlayabiliriz..Bazıları der ki yönetmenler olgunlaştıkça daha iyi filmler çeker ama ben buna katılmıyorum.(Bunuel ve birkaç kişi hariç) Yönetmenler sanki ilerledikçe işi daha da bozuyorlar, asıl güzel ve saf çalışmaları ilk filmlerinde bulunabilir..Mesela The Following(Takip) gibi bir film çekmiştir Christofır Nolan ve bence daha ilk filmden nasıl bir usta olduğunu göstermiştir..Tıpkı Michael Haneke gibi..Haneke sinemada burjuvazi deyince Luis Bunuel ve Pasoliniden sonra aklıma gelen 3. kişidir.. ilk filmi The Seventh Continent(Yedinci Kıta) diye bir film ve daha ilk filminden burjuvaziyle modern hayata saldırmaya başlamıştır..Daha sona buna *duygusal buzlaşma* demiş, bu buzlaşmayı da üç filmden oluşturmuştur:The Seventh Continent(1989), Bennys Video(1992) ve Funny Games(1997)..Herkes Funny Games der ama bence Hanekenin en sert filmi *Bennys Video*dur..Bennys Videoda gene fetişi olan Anno Frische verir başrolü..Anno Frishin oynadığı Benny karakteri, Funny Gamesteki Paulun küçülmüş halidir aynı.:D Bu çocuk modern burjuva bir ailenin gene saplantılı çizilmiş bir karakteri..İşi gücü videolar, elektronik aletler ve bunlarla milleti dikizlemek..Gene bütün haneke filmlei gibi asosyal, rahatsız edici bir karakterle karşılaşırız..Modern burjuva ailelere ve uygar dünyaya yine açıkça saldırıyor, eleştiriyor, seyirciyi gine rahatsız ediyor Haneke..Kumanda kimin elindeyse kontrol ondadır!!