öncelikle şunu belirtmeliyim ki günümüzde artık pek çekilmeyen western filimlerinin son 20 yıldaki en iyisi bence bütün oyuncuların çok iyi oynadığı film özellikle freeman,hackman.harris ve tabiki clint eastwood un bu kadar efsane olmuş oyuncularada bu yakışırdı zaten yüzü doğranmış bir fahişeyi kesenlerin cezalanmısını isteyen kadınlar çareyi şerifte bulamayınca eski bir efsane olan munny adındaki silahşör devreye girer özellikle annatımı gene hacman ın büyük oyunculuğu ve gece karanlıkda yağmurlu havadaki süper finaliyle muhteşem bir film kesinlikle izleyinMorgon Freeman ile Clint Eastwoodun ilk filmleri. Western sinemasının gereği olan manzaralar, müzikler, evler, barlar, hapisler ve karakterler çok iyi oluşturulmuş. Tam anlamıyla bir western filmi yapılmış. Zamanında 9 dalda Oscara aday olmuş ve En İyi Yard Erkek Oyuncu (Gene Hackman), En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu dallarında ödülü kapmıştı. Clint Eastwood en iyi erkek oyuncu dalında adaydı ama ödülü Al Pacinoya kaptırdığını da belirtelim. Gene Hackman da ödülü aldığı dalda Al Pacino başka bir filmiyle adaydı. Yani o yıl Pacinoya illa bir ödül verilecekti ve doğru dalda verildi.Son 20-30 yıldır yapılan en iyi westernlerden birisi, ki zaten tür öldü ölecek. Artık sene de bir iki tane çekiliyor bu türden.Kesinlikle izlenmesi gereken önemli bir western filmi.
Klasik grav grav western tarzı filmlerden kurtulmuş ve ciddi manada bir Vahşi Batı yansıtması çizmiş bir film. Kimse boş yere silah çekmiyor ve kimse de çok kötü bir ölüm sergilemiyor.Yapımcılığını ve yönetmenliğini Clint Eastwood’un üstlendiği bu şaheser Eastwodd un western geleneğine koyduğu son şahane film olarak ödüllendirildi. Ve kanımca western geleneği de bu filmle nihayete erdi. Bundan sonrakiler traş film olur ancak. Mutlaka izlenmesi gereken (tabi western düşkünleri için) Eastwodd klasikleri:Affedilmeyen-İyi Kötü Çirkin-Bir Avuç Dolar-Birkaç Dolar İçin-Josey Wales-Pale Reader
Leone westernlerinin isimsiz silahşörü Clint Eastwood vahşi batı mitlerini yerle bir ederek,yıllarca filmlerle cilalanmış abartılmış bir dönemin gerçek portresini sade,gerçekçi ve çarpıcı bir şekilde sergiliyor adeta.Bu filmde ne attığını vuran yenilmez silahşörler ne iyilik ve adalet sembolü kahraman şerifler ne de hanımefendiler var.Artık yaşlanmış iki kovboy eskisi ve bir çaylak;sadist acımasız bir şerif.Her şey yalın ve tüm çıplaklığıyla karşımızda.Dört büyük aktör Eastwood,Freeman,Harris ve Hackman mükemmel.Sinema tarihinin en iyi filmleri arasına hakklıyla yer alan gerçek bir başyapıt.10/10
western filmleri arasında ayrı bir yeri olan bir filmdir benim için.müziği,içindeki clint easwood filmlerindeki dinginliği,karekterlerin titizlikle işlenişi tüm bunları barındırır.dört başrol oyuncusunun ve yan rollerdeki oyuncuların performansları tektek görülmeye değerdir.
Tek kelime ile mükemmeldi.Filmin sonu gerçekten hoşdu.Eski Bill' in dönüşü süperdi.Clint Eastwood üst düzey bir oyunculuk sergiledi.Diğer oyuncularda iyidiler.
Çok güzel bir filmdi. Öncellikle Gene Hackman gerçekten çok iyi oynamış. Filmin geneline bakacak olursak daha çok bir Dram filmi olmuş. İşler spaghetti westernlerde olduğu gibi yürümüyordu filmde; daha gerçekçiydi. Soundtrack inde yer alan Claudia adlı (William Munny’nin eşinin adı) parça çok güzeldi.
birebir kopyası değil sadece hatırladığım kadarıyla kendi yorumumu da katarak filimden bir diyalog yazmak istiyorum sadece...:)şerif: dostum sen aşşağılk bi bisliksin silahsız bi adamı vurdun...Clint Eastwood: eğer dükkanını benim arkadaşımın cesediyle süsleyecekse silah taşıması gerektiğini bilmeliydi...ve bang bang bang... :)güzel filim ben hiç sıkılmadım izlemeyenlere izleyin derim..
Film iyi yada kötü hiç sorun değil.Clint Eastwood seyretmek zaten büyük keyif. Bı zamanlar niçin yaslandı Clint abi diyordum, şimdi ise o her yaşta karizma diyorum.