Almodovarin bir çok filminde kullandigi organ nakli, tarif edilemeyecek kadar büyük aci (ölümle), travestiler, fahiseler, tiyatro ve söhretin inanilmaz yanlizligi gibi bir çok konuyu tek filmde etkileyici bir kurgu, harika oyuncu performanslari esliginde yürek burkan bir gerçeklikle anlatiyor usta yönetmen.Öyleki nerdeyse dünya büyük bir tiyatro sahnesi Almodovar sinemasi için. 10/9
bu filmle ilgili yazmayı uzun zamandır istiyorum ama benim için o kadar önemli ki, değerini teslim edemeyecek bir şeyler yazmaktan çekiniyorum. almodovar sevenler bilir, yönetmen her filminde hayatta her gün olan ama hala bize garip gelen, bir türlü alışamadığımız şeyleri ele alır. ölüm, eşcinsellik, aldatma, terk edilme, tecavüz, aşk... ve bu olayların aslında ne kadar da normal, hayata dair olduğunu adeta gözümüze sokar. işte annem hakkında her şeyde de tam olarak bunu yapıyor. çarpık ilişkiler, evlendikten sonra cinsiyetini değiştiren bir adam, saçma sapan bir şekilde ölen bir oğul, oğlunun uğruna öldüğü şeye yakın olmaya çalışan bir anne ve bu annenin sonunda ölen oğlunun yerine yenisini (!) bulması. ve tüm bu olan biten esnasında karakterlerin hayran kalınacak soğukkanlılığı. onlar soğukkanlı, çünkü almodovar hayata bizden daha yukarıdan bakıyor. çünkü o hayatta başına gelebilecekleri kabullenmiş ve her şeyi ama her şeyi normal karşılıyor. annem hakkında her şey ise sadece bunu bize göstermek istediği mükemmel filmlerinden bir diğeri...
aldığı tüm ödülleri bileğinin hakkıyla aldı bu film bence.inanılmaz bir kurgusu vardı.insanı bu kadar allak bullak eden bir öyküyü o kadar serin kanlılıkla anlatıyordu ki... bu öyküde ebeveynlik,kimin normal kimin anormal olduğu,din,ahlak gibi konular hepberaber işleniyordu.filminbu konuları bir bütün gibi ele alıp aslında hepsini tek tek işlemesi de filmin deneyselliğinin bir kanıtıdır bence.
Kadınlara dair, yaşama dair, hayatı her yönüyle inceleyen bi fim. Yanından bile geçmek istemediğimiz hayatları tüm çarpıcılığıyla izleyiciye sunuyor..tavsiye ederim..
Cecilia Roth'u da geç de olsa keşfetmenin gururunu yaşıyorum..Muhteşem oyuncu..
All About Eve filmine çok şey borçludur bu film. Annelerin çocuklarını kaybettiklerinde doğal olarak bir miktar delirdiklerini ispatliyor bu film ve de İspanyol sinemasına hayran kalıyorsunuz yine...
Harika bir film. Bilindik ve alışıldık yaşamımıza, kendince düzenli gündelik yaşama ve bu yaşamın yanında belki bir alternatif olarak ya da ayrı birer kol olarak devam eden farklı yaşamlar. Fahişeler, travestiler, toplumdan dışlanan hastalıklı insanlar ya da başka şekille dışlanmışlar... Bütün bunları onların yaşam penceresinde ve kuvvetli bir gereçekçilikle yakalayan Pedro Almadovar hep düşünmeden yargılar koyduğumuz bir dünyanın kendi içindeki mantığını üstelik izleyeni de fazla yargılamadan ortaya koyuyor. Herkes kadınları çok iyi anladığını söylemiş yönetmenin.Hayır o yaşamın merkezini değil kıyılarını daha iyi görüyor. Herkes merkezdeki maceralara bakarken o bu merkezi kuran çerçevenin kıyılarına ve hatta dışına bakmasını biliyor. O insanı yakalamasını biliyor.
Filmi fazla beğenmedim.Daha iyi bir film bekliyordum.Yine de izlenebilecek bir film.Ayrıca ’Konuş Onunla’ya hayran biri olarak onunla karşılaştırılamaz.