Bugün Aslında Dündü
4,4

alba42
alba42

27 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Çok başarılı , sımsıcak her anında gülümseten bir seyirlik.Bu filmde sıkılanlar şimdilerin saçma komedi filmlerinde sıkılmıyorsa diyecek lafım yok ..
DthepYEK
DthepYEK

19 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Sürekli aynı güne uyanmak... Gerçekten çok abuk bir şey olurdu herhalde. O gün içinde ne yaparsanız yapın, ister banka soyun, ister adam öldürün, ister kendinizi öldürün saat 6:00 'ı gösterdiğinde yatağında hiç bir şey olmamış gibi uyanmak. Gerçekten çok absürd geliyor düşününce. Acaba nasıl olurdu derseniz işte bu filmi izleyin.

Hiç sevmediği bir kentte kapalı kalıyor baş kahraman. Hemde her gün sil baştan. Kime ne anlatabilirsiniz ki. Kim sizi takar, kim söylediklerinize inanır. Kiminle ne yaşadığınızın ne önemi kalır ki, ne de olsa sabah olunca hepsi unutulacak ve yepyeni bir güne uyanacak. Başta çok sıkıcı olan bu durumu kendi lehine çevirip, bir şeyler öğrenmeye, faydalı şeyler yapmaya başladıkça orayı sevmeye başlıyor. Hayatın anlamını buluyor. Yardım etmenin erdemliğine ulaşıyor. Bu bakımdan verdiği mesajlar ile güzel bir noktaya değinilmiş. Lakin ben filmden daha çok bir açıklama beklerdim. Biraz oldu bitti olmuş. Sonu itibari ile hani neden oldu, neden bitti hikayesini aşk üzerinden bağlamışlar ama bana çok tatmin edici gelmedi. Bir de bu kadar eğlenceli bir konu üzerinden çok daha fazla espiriler üretilip, daha komik bir film yapılanabilirmiş. Bu eleştirilerim kötü olduğundan değil, daha iyi olabilirdi eleştirisi. Yoksa bu tarzın fikir babası olması ve meraklandırıcı yapısı ile çok değerli bir film. Filmi izleyince direk aklıma Tom Cruise'nin oynadığı geçen senenin filmi Edge of Tomorrow geldi. O da bu filmden esinlenmiş olsa gerek. Onda mesela konuyu fantastikte olsa bir yere bağlamışlardı. Ve komedi unsuru daha ön plandaydı. Her ne olursa olsun mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biri. İyi seyirler... 7.6/10
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

27 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
Yıllar önce izledim. Hemde bir kaç defa. Son derece komik, son derece eğlenceli bir film.
monopoly
monopoly

27 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Filmi uzun zaman önce seyretmiştim, dün itibarıyla gene izleme fırsatı buldum. Teması çok sıradışı. Etkileyici ve gülümseten bir yapım. Mutlaka izleyin .
dolunay946
dolunay946

8 Ekim 2008 tarihinde eklendi
bir ara yeter artık nolur uyandığında 2 şubat olmasın desem de keyif alarak izlediğim çok güzel bir msj içeren bir filmdi kendisi...acaba her insan defalarca anı güne uyansa kendini değiştirmek we geliştirmek için neler yapabilir'we sanırım bir insan başına böyle bişe geldiğinde en fazla bu kadar değişebilir veee düşünceleriyle yüzleşebilir...izleyin derim:)
-alp-
-alp-

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Tatlı bir film bu.. Bill Murray ve büyüleyici güzelliğiyle Andie MacDowell harika iş çıkartmışlar. Müzikleri, senaryosu, oyunculukları, kısacası her yönüyle enfes bir yapıt... Yıllar geçsede eskimeyecek hep hatırlanacak eserlerden.. Defalarca seyredilmeli...
kalpsiz
kalpsiz

23 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Ne güzel güldürüyor bu film insanı, kusursuz kurgulanmış romantizm ile fantastik öğeleri iç içe geçirmiş çok tatlı bir klasik, her arşivde yer alması lazım.
Furkan E.
Furkan E.

25 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Anlatılmaz yaşanır denecek filmlerden.İzlerken yer Back To The Future esintileri var lakin bu film pek çok filmin de önünü açmıştır.Ayriyeten sırf işlediği formasyon değil her yaşadığımız saniyenin,dakikanın vs kıymetini bilmemizi gerektiğini,her anımızı dolu dolu yaşayıp hayata pozitif bak diyen müthiş bir filmdir.
Furkan Y.
Furkan Y.

24 Eylül 2016 tarihinde eklendi
İzlediğim filmlerin sayısını bilemiyorum ama hayatımda hiç bir filmi 10 dakikada kapatmamıştım. Ne kadar bunaldığımı anlatamam. Daha fazla izlemeye katlanamadım.
Şamil Ö.
Şamil Ö.

21 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Çoğumuz ölümden çok korkarız, hiç ölmek istemeyiz, sonsuz bir yaşamı arzularız. Çünkü yaşamak çok güzeldir, düşünsenize; sonsuz bir yaşam, dilediğiniz kadar gezmek, yemek, içmek... Fakat biz insanlar her şeyden sıkılan varlıklarız, sonsuz bir yaşamdan bile sıkılabilecek varlıklarız. Bu da bize insanın yaşamını, hayatını güzel yapan şeyin ne kadar çok yaşadığı değil ne kadar dolu dolu yaşadığı gerçeğine götürür. İşte Groundhog Day bu temayı işleyerek seyircisini güldürmek ve güldürürken de mesajlar vermek isteyen bir film. Güldürürken hayata, insana dair mesajlar veren filmleri çok sever ve çok taktir edilesi bulurum çünkü yaptıkları iş gerçekten de çok zordur. Groundhog Day, izlemeniz gereken, üstünde düşünmeniz gereken ve hayata dair dersler çıkarmanız gereken bir film. Tüm bunları yaparken sizi güldürmesi de cabası! Son bir not, filmi izlerken Andie MacDowell'ın tıpkı bir meleği andıran yüzüne fazla takılmamaya bakın, yoksa benim gibi filmi 2 defa izlemek zorunda kalırsınız :)
mamoru
mamoru

7 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Çok güzeldi yaaaaaaaaaa, her gün izlesem asla bıkmam :) Bill Murrey döktürmüş filmde ;)
ill-key
ill-key

18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Bazı filmler hiç umulmadık bir anda eğlendirir sizi .. İşte tamda öyle bir film..Günümüz zamanında yapılan komedi filmleri bir çok küfürün,argo sözlerin veya hareketlerin arkasına saklanırken 93 yapımı bu film gerçekten de olması gerektiği gibi..Sıcak atmosferi ve özellikle Bill Murray ın harika oyunculuğu ile defalarca izlenebilecek bir film ..10/9,5..
gordeslideniro
gordeslideniro

4 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin ilk yarım saati sıradan ve can sıkıcı olmasına rağmen ondan sonra insanı öylesine içine çekiyorki ben bile şaşırdım. Hem güldürüyor hem de çok güzel mesajlar veriyor. İçten sımsıcak müthiş bir film. Kesinlikle izlenmesi gereken arşivlik bir film.
sarpcore
sarpcore

27 Mart 2007 tarihinde eklendi
izleyen herkezin cok keyif alacagi guzel bi film.
hafize-2005
hafize-2005

3 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum ama güzel bi filmdi... :) konusu bana çok ilginç gelmişti gerçektende öyle şimdi bile bu tarz film tadı yakalayamıyorlar bence :) bulursanız bunu da kaçırmayın derim :D