MojoRising
9 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Filmin İmDb puanı şu an itibariyle 8.7. Genelde İmDb puanları artık pek ciddiye almıyorum özellikle günümüz filmleri için. Fakat bu film bir klasik olduğu için daha güvenilir yaklaştım sanırım puana ve sonuçta tabii ki de beklediğimi bulamadım.
Film 1949 yapımı. 62 yıllık bir film. O yıllarda Hollywood sistemini eleştirmek hem de Hollywood'un en gözde yönetmenlerinden birisi olupta eleştirmek çok kolay olmasa gerek. Billy Wilder tüm cesaretini toplamış ve bu işe girişmiş, gerçekten de ortaya çıkan film etkileyici, rahatsız edici ve cesur. Ama bu filmi günümüzde izlediğimizde aynı derecede etkiyi yaratabiliyor mu? Orası tartışılır işte. Sinema tarihin de bu filmden sonra o kadar çok sinema endüstrisi ve sistem eleştirisi çekildi ki film haliyle -hala etkileyici olmakla birlikte- biraz zayıf kalıyor, yine de filmin sonunu, başında gösterebilme cesaretini göstermesi bile filmin unutulmaz filmler arasındaki yerini almasına yetiyor galiba.