Denzel Washington kendini aşmış gerçekten...Russel Crowe bilindik iyi oyununu oynamış...Film ise mükemmele çok yakın,bence son 10 yılın en iyi mafya filmi...Klasik değil ama klas...10/8
Şu ana kadar sayısız izlediğim film içerisinden en iyi film iyi kötü çirkin ise bu filmde ikinci sırada gelir benim için..10/9 1 puan sokak ortasında adam vurmasından.
İki büyük oyuncunun bir araya geldiği ortalama bir suç filmi.Filmin konusunun gerçek hayattan alınması merakınızı arttırıyor ama fazla beklentiler içine girmeyin.
Süresi gerçekten uzun bir film, ancak yine de içimden kötü bir yorum yazmak gelmiyor. İzlenmesi gereken filmlerden. Denzel Washington karaktere cuk oturmuş, bu adamın her filmi süper zaten. 10 üzerinden 8 veriyorum.
Biraz geç olsada izlemeği başardım Amerikan Gangserini. Uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi. Beklediğimi buldummu ? Kısmen diyebilirim. Öncelikle yönetmeni bir konu için tebrik etmek istiyorum. Çünkü bu konuda beni çok etkiledi. Dönem filmlerinin zorluğunu sinemaya ilgili insanlar iyi bilirler. Dönem filmi çekmek çok zordur. Çok meşakkatlidir. Dekor, kostüm, ayrıntılar çok önem kazanır. Bu nedenle dönem filmlerinin çok büyük bölümünde klasik olarak dar çerçeveler kullanılır. Yani görüntüler çok fazla dety içermez. Hele hele dış planlarda bunlara pek fazla rastlamayız. Ancak Amerikan Gangsterinde öylesine geniş çerçeveler varki. Bu filmin gerçektende 1968 - 1970lerde çekildiğini düşüneceksiniz. Bu kadar detayı oluşturmayı başardığı için yönetmne kocaman bir tebrik. Filme gelince bazı handikapları var maalesef. Mesela süresi filmin temposunu kaldıramayacak kadar uzun. Çok dha uzn filmleri şikayet etmeden syretmişimdir. Ancak filmin temposu o kadar düşükki bu süre biraz uzun kaçmış maalesef. Tempo sadece sonlara doğru yükselişe geçiyor. O yüzden izlerken ağır bir filmle karşılaşacağınızı bilin. Ancak film herşeye rağmen eli yüzü son derece düzgün. Özelliklede benim gibi gerçek hayat hikyelerini seviyorsanız mutlaka izleyin.
Açıkçası ben filmi izlerken çok sıkıldım.Oyuncuları ve filmin aldığı puanı görünce mutlaka izlemeyelim diye düşünmüştüm ama bilmiyorum belkı de beklentım cok yuksek olduğundan filmi beğenmedim.Bi kere sizi sasırtan ya da vay be dedirticek ne bir olay ne de bir aksiyon var.Russel Crow u normalde cok sevmeme rağmen bu filmde baskasını da koysalar olurmus farkını ortaya koyan bır oyunculuğu yoktu.Birazdan bişiler olur herhalde diye diye sabırla fılmın sonunu getirdim.Filmde en beğendiğim sahne mahkemede karısının Richie ye yaptığı konuşmaydı.Ben 6 puan verdim o da filmin gerçek bir hikayeden alınması ve Denzel Washington ın harika oyunculuğu için...