Amerikan Gangsteri
4,2

isletmeciaziz
isletmeciaziz

17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
öncelikle denzel ve russelin birlikte oynadıkları bu filmi nasıl olursa olsun izlerim ve izledim. oyunculuklara lafım yok zaten olamaz da. ama filmin sonu geldiğinde ben bunu biyerden hatırlıyorum diceksiniz. onun dışında film bence güzel. izlenebilir sürükleyici bir film.
bigblue1907
bigblue1907

15 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Başından sonuna kadar tam bir gangster filmi kurgusunda ilerliyor. Yeni bir bakış açısı ya da detay ortaya koymamakla beraber başrol oyucuları özellikle de Russell Crowe filme daha çok şey katıyor..
Yine de sıkılmadan izledim...
elrohir-61
elrohir-61

13 Aralık 2007 tarihinde eklendi
denzel washington'un olduğu filmler kötü deildir.yönetmen bi kere ridley scott oonun kötü film yaptığını hiç görmedim.filmin yarısını izleyebilme zevkine eriştim ama izlediğim kadarıyla çok iyiydi.
muyesserkurtoglu
muyesserkurtoglu

6 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Bence filmde oyunculuklar kusursuz...Filmin biraz fazla uzun olduguna ben de katılıyorum ama elestirmeye pek de deger degil acıkcası...
yönetmen filmin akısını her Denzel filminde yaptıgı gibi cok iyi saglamıs hicbir yerde kopukluk yok ayrıca cok kısada olsa rakip mafya rolunde Cuba Gooding JR. ın dusunulmesi cok spesial olmus..Men of Honor daki performansı hala hafızalarda elbette..Sonuc olarak Denzel bos film cekmez kanunu bu filmle de suphe goturmeyecek sekilde devam etti..Ve lutfen bu filmin elestirisini yaparken önce Denzel'ın sonra Crowe'un rolu nası yasadıklarını ve sanki o islerle ugrasıolarmıs gibi oynadıklarına dikkat edin derim..benim film için notum 10 uzerinden 9..
wolkiwolki
wolkiwolki

4 Aralık 2007 tarihinde eklendi
American Gangster, gerçekten de başarılı çekilmiş bir mafya filmi.Başrollerde Denzel Washington ve Russell Crowe.Tabi ki başrollere bakıp birtakım beklentiler içine girebiliyor izleyici.Beklentileri bir ölçüde tatmin ettiğini de kabul etmek gerek...Ancaaak...Film beklentileri bir ölçüde tatmin ediyor etmesine de, filmle ilgili herşey çok da iyi sayılmaz o kadar.Öncelikle film çok uzun.Uzun olması bir filmi kötü yapmaz şüphesiz ama hikaye American Gangster’deki gibi anlatılıyorsa bir parça sıkıcı oluyor gerçekten.Dili çok 'tutuk' filmin.Kimi izleyicileri çok sıkacağını tahmin etmek güç olmasa gerek...Diğer bir konu filmle ilgili, başrol oyuncuları.Denzel Washington ve Russell Crowe’nin kaliteleri tartışılmaz elbette.Ancak Frank ve Richie karakterleri bir parça eğreti durmuş bana göre Washington ve Crowe’de. Bir arkadaşın yazdığı gibi, nedense ben de aynı şeyi düşündüm ve Washington’le Crowe’nin yerinde Pacino ve De Niro’nun daha iyi gideceğini düşündüm.Ayrıca yeri gelmişken, hapishanede Frank ve Richie’nin karşılıklı konuşması ve hatta masada bir de kahve olması eminim çoğu izleyiciye tanıdık gelecektir :)))American Gangster’in yukarıda olumsuz bulduğum yönlerini belirtmiş olsam da, filmi kötü yapmıyor elbette tüm bunlar.Sadece sinema tarihi açısından yerini ortaya koymak adına yazdım tümünü.Belki çok kalıcı bir film olmayacak ama, hayli sıkı bir film olduğu da tartışmasız filmin...İzleyin kararı kendiniz verin yine de :)))
odinhan
odinhan

4 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin her yanı övülmeyi hakediyor ama çok büyükde aksayan bir yönü var o da;etkileyicilik.Daha önce izlediğiniz hiçbir gangster-mafya filminden en ufak varkı olmadığı gibi,etkileyici herhangi bir olayada yer vermiyor.10/9
pulp-fiction
pulp-fiction

2 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmdeki senaryo 1960 yıllarında Amerika’da geçen uyuşturucu mafyalası ile bir dedektifi anlatıyor. Yani gerçek bir hikayeden uyarlanmış.Filmde ilk bölümü Denzel Washington ikinci bölümü Russell Crowe ön planda geçirmiş. Güzel bir filmdi.10/8
kadir-kusku
kadir-kusku

1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
..ne o yoksa beni sokak ortasındamı vuracaksın? cevabımı flimde :) gercekten izlemeye degecek bir flim.. bol kan bol aksiyon beklemeyin ama 2 saatin nasıl gecitigini anlamıcak olayın içinde kaybolacaksınız.. şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar..
negro883
negro883

30 Kasım 2007 tarihinde eklendi
mükemmel bir film kesinlikle izlenmeli..son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri..kesinlikle tavsiye ediyorum
eren406
eren406

28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Bence filmin 2.5 saat olması filmi başarısız ve sıkıcı yapmaz.Aksine ben hoşnut kalarak izledim.Ve dikkatinizi çekerim.Gerçek hayatlardan alınan hikayeler filmlere bence ayrı bir hava katıyor.Sanırım bazı arkadaşlar aksiyon ve bol kavga beklemiş.Denzel Washington (Frank Lucas) ve Russell Crowe (Richie Roberts) gene oyunculuklarını konuşturmuşlar.Bence kenarda duracak arşivlik bir film diğer godfather,scarface,casino gibi filmlerin arasında yer almayı hakediyor.
Esteban-2
Esteban-2

26 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Filmde fon teşkil eden Muhammed Ali ve Vietnam savaşı haberleri çok hoşuma gitti.Bir de bu filmin bir özelliği daha var:--Savaş filmi olmamasına rağmen bir çok savaş filminden daha şiddetli bir biçimde ABD’nin Vietnam politikasını eleştiriyor.Bu filmin en büyük kozu.
patron-US-
patron-US-

23 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Kaliteli bir filim var karşımızda... Tabi ahım şahım olduğuda söylenemez. Bence gayet iyi bir iş çıkarmış Ridley Scott!.. Russell Crowe ise hiç abartıldığı gibi müthiş bir performans sergilemiyor. Bu seneyi referans alırsam, 3:10 to Yuma’da çok daha iyidi... Denzel Washington ise oynadığı karakterin hakkını veriyor. 10/9 Türüne göre değerlendirmek daha objektif bir puanlama yapmayı sağlıyor. (10/9)Bu sene bu işi en iyi yapan bence Zodiac’dır. Ama Gangster filimlerinin seri katillere göre daha çekici olduğu yatsınamaz. :D
murat-sakinc
murat-sakinc

20 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Heycanla beklemenizi tavsiye etmedigim fakat cok guzel olan bi film. Nedense insanı tam anlamıyla tatmin etmiyor. Ünlü oyunculardan çok fakat ünlü oyunculuk bi durum yok. Ama paranıza kıyın, vaktinize kıyın gidin.
acungio
acungio

16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Çok başarılı bir yapım..kesinlikle türünün iyi örneklerinden..Tabi yönetmen Ridley scott..DanzeL ve Russell harika oyuncular..iki akademi ödüllü aktörün biraraya geldiği bu yapıtı sinemada görmek çok keyifli olacak..9/10
humaniac
humaniac

15 Kasım 2007 tarihinde eklendi
İzlemeden önce hiç bir filme yorum yapmıyorum. Ama şunu söylemek istedim. Russell Crowe varsa ben bu filme giderim!