Film gerçekten enfes olmuş.Film o dönem Amerika’sını çok iyi yansıtmış ama ben biraz daha heyecanlı olmasını temenni ederdim ve daha derinlere inilip danzel ve russel’ın karşı karşıya geleceği bir final bekliyordum
filme baktığımızda iki süper starın başrolleri paylaştığını görmek bile filmi izlemeden de seyirciye olumlu sinyaller verebiliyor.filmin konusu ve oyuncuların performansı muhtesemdi izlediğim en iyi gangister filmlerinden bir tanesi diyebilirim.
Ridley Scott icin söylenicek cok sey yok . iyi bir yonetmen ve iyi bir kadro.. Gangster olayinin qercek yuzu.. Bu adamlari seviyorsaniz ve oyunculuklarina inaniyorsaniz mukemmel bir film
Film gerçekten güzel ama benim izlediğim kopyasında başrolde Denzel değil de "mikrofon" vardı. Ankara Atakulede izledim ve ses kaydı yapan mikrofon devamlı görüntüdeydi. Hatta abartıp mikrofon sopasını da bir kaç kez görüntüye soktular. Sorun filmde mmi, filmi oynatanda mı bilmem ama en heyecanlı sahnelerde tepede sallanan bir mikrofon bütün ortamı mahvediyor.
şu ana kadar yaşanmış bir olayın sinemaya uyarlanmış bir seneryosunu beğenmediğim bir film olmadı.Amerikan Gangster de gerçekten benim bu tezimde ne kadar haklı olduğumu göstermiş oldu.Özellikle D.Washington'un oyunculuğu gerçekten müthişti.İnsan böyle bir hikaye karşısında yuh demekten kendini alamıyor.
Denzel Washington diyorum, gülüşü diyorum, "my man" diyorum zaten başka birseyde diyemiyorum. :) Bu filmde öne cıkan dört şey var 1- Denzel Washington. "my man" :D 2- Zencilere karsı ayırımcılık. Bir zencinin herseyin bası olabileceği fikrine inanmayı bırakın, dusunmuyorlar bile. 3- Uyuşturucu pazarı ve pisliği.-Toplumun icine işlemişligi, devletin nasıl göz yumdugu, her sınıfa yayıldıgı... 4- Paranın ve gösterişin belayıda beraberinde getirdiği. -"greed" insanın en buyuk hatasıdır. nekadar cok seye goz koyarsak okadar batarız. ve nekadar "kürkler" giyersek okadar yükselmez, dikkat cekip batarız.
Çok iyi bir film!Eğer suç ve aksiyon arıyorsanız tam size göre bir film.Koleksiyonluk ve türünün en iyi örneklerin biri bir film. ancak biraz uzun olmuş.Ancak yinede bir Başyapıt veya Kült statüsüne kavuşamamıştır bana göre!
filmin yönetmeni çok kaliteli iş çıkarmış, film uzun olmasına rağmen sıkmıyor ayrıca dürüstlüğün yanında amerikanın tek önemli savaşı olan vietnam savaşınında iç yüzünü öğrenmiş oluyoruz...
Film çok güzel zaten oyunculardanda anlaşıklabilir.tek kötü yanı filmin uzun olması ve ayrıntıya fazla yer vermesi.Benim müziklerde dikkatimi çekti müziklerde gerçekden çok güzel.