eski bir uyuşturucu satıcısı olan frank lucasa para kazandırdığı için eleştirilen bir filmdir filimdeki bazı şeylerin gerçek dışı olduğu söyleniyor polisin rüşvet alması gibi
american ganster türünün cidden en muhteşem filmlerinden. denzel washington, normalden daha üstün bir oyunculukla tanıtıyor bize frank lucası...kötü, de iyi olurmuş,iyi filmde kötü karakter kötülerin olduğu kadar benim de idolüm oldu,denzel, işinin adamı,sinema busun işte sen! dedirten filmdir american gangster!!!replikleri insanın kanına nüfuz eder.örnek olarak:' kazanırken bırakmak, pes etmek değildir.'' düzen, kimi zaman bir insandan bile daha önemlidir, adamım benim!'film bitince, hayatımın filmi diyorsunuz içten...ve mutlaka uzun süre etkisinden çıkamıyorsunuz. her sinema severin izlemesi gereken bu film en iyilerim arasında ilk 5 e girer! o bir şaheser, ama belki değeri az biliniyor...
lucas karakterını herhalde denzel washington dan baskası oynayamazdı bu kadar iyiy bir oyunculuk görmedım bence yine oscar ı alır.russel crowe da en iyi yardımcı erkek bence.filme gelince ilk başlarda biraz sıkılabilirsiniz ama sonra film birde sizi içine alıyor öz.o zamanın amerikası çok iyi yansıtılmıs bene oscarlık bir yapım kesinlikle izleyin derim.olumsuz eleştirilere aldanmayın ve izleyin
sahsen ben filmlerin 3 özelliğine bakarım..birinci konu..ikinci filmin akışı..üçüncüyse oyunculuk...bu filmi degerlendirmeye gelince bence konu ve filmin akışı yönünden orta düzey..oyunculuk yönünden fevkaladenin fevkinde bi film diyebilirim...özellikle Denzel amca :-)çok güzel bi iş çıkarmış..eger filme gitmek isteyenler varsa oyunculuk izlemek için gitmeli bence... puan olarak 9/10
True story.Gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir dikkat ve film 10 numara,sinemasına geç kaldınız ama dvd'yi çıkınca hemen edinin :)Filmde adamım Russell Crowe ve Danzel var vee bol bol uyuşturucu(blue magic)..
İşte bir başyapıt daha denzel dan fazla söz etmeye gerek yok sanırım. rol adam için yapılmamış sanki bu adam bu rol için yaratılmış mükemmel bir oyunculuk harika bir anlatım olağanüstü bir film... Buarada amerika yine kendini övmeye ve işte biz suç örgütlerini böyle yıktık demeye devam ediyor ama bir mafya babasını yakalamakla kendini kandırmaya çalışan amerika kaçtanesini besleyerek halkına zarar veriyor acaba bunlar tabiki madalyonun görünen yüzü ve amerikanın iftiharla övündüğü yer sanırım (!)