Küp

ben bayıldım valla.Sürükleyici ve etkileyici! 8/10
keyykeyy
keyykeyy

21 Eylül 2004 tarihinde eklendi
Kim yazmışsa bu senaryoyu Kafka hayranı olduğu çok belli. Seyrederken en çok Kafka'yı hatırladım çünkü. Küp çok iyi bir film bence. Alt metni sağlam. Filmin sonunda Platon'un ünlü mağara alegorisine açık bir gönderme var. Sistemin dışına çıkan tek kişinin bir otistik olması da çok anlamlı doğrusu. Biliyorsunuz biz sisteme uymayanlara 'deli' diyoruz. Bir sistem-evren benzerliği de söz konusu. Çünkü evren de sayılarla ifade edilebilir. Film hem görünür hem de görünmez evrenleri sorguluyor bu arada. Çok şey yazılır tartışılır bu filmle ilgili. 'Açık yapıt' olma özelliğini taşıyan bir film bence. Geç seyrettiğime üzüldüm. Tavsiye ederim.
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

18 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
Çok enteresan ve çok güzel bir senaryo. Çok etkilendim bu filmden...
vince15
vince15

29 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Çok ilginç şaşırtıcı şok edici bir film diyecem ben de herkes gibi aslında çok ucuz bir film ancak işte düşük bütçeyle de iyi işler orjinal fikirler ortaya atılabieceğini gösteriyor türk sinemacılara önerim bu filmi mutlaka izleyin ve dersler alınm bravo çok başarılı bir film!
dr-grant
dr-grant

29 Kasım 2003 tarihinde eklendi
KÜÇÜK BÜTÇESİNE KARŞIN GÜZEL BİR YAPIM SÜRÜKLEYİCİ HEP BİR SONRAKİ SAHNEYİ MERAK EDİYORSUN
kolaric
kolaric

24 Eylül 2003 tarihinde eklendi
tucimen, sence oraya nasıl ve niye geldikleri o kadar önemli mi? ben filmde bu cevapları hiç aramadım. hatta öyle bi bilgi gereksiz olurdu tüm filmi bozardı. illa herşeyi gerçek yaşamın üstüne oturmalı diye bir şey yok. film gayet güzel. en kısa zamanda hiberküpü de izliycem.
banadolu
banadolu

14 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
aslında diğer tipler bi işe yaramıyor,herşey matematik bilen kıza bağlanmış.ama çok güzel bir gerilimdi.özellikle kırmızı odalarda yüzlerinin aldığı şekiller falan korkutucuydu.her an bişey olacakmış hissi veren gerilimlerden biri.sonunda çok üzüldüm
gokhan-lynch
gokhan-lynch

31 Mart 2003 tarihinde eklendi
istediğiniz yana çekin...bu film herkere uzar. her konuya el atar. sinemanın az bütceli enler
inden
didaktix
didaktix

23 Ağustos 2002 tarihinde eklendi
www.didaktik.cjb.net SINIRLI OYUNCU SAYISINA VE HEPSİ BİRBİRİNİN AYNI MEKANLARDA GEÇEN KONUSUNA RAĞMEN İNSANI GERİLİMİN EN ÜST SEVİYELERİNE TAŞIYAN BİR KÜLT FİLM BENCE CUBE. HER NE KADAR O İNSANLAR ORAYA KONULMASININ ASIL NEDENİNE CEVAP BULUNAMASA DA FİLM ÇOK GÜZEL. DEVAM FİLMİNİN ÇEKİLMESİNE BENDE KARŞIYIM ÇÜNKÜ BERBAT EDECEKLERİNE EMİNİM.
kruvasan
kruvasan

8 Temmuz 2002 tarihinde eklendi
Vizyondayken kaçırdığım ancak beyoğlu sinemasındaki gösteriminine yetişebildiğim Küp filmi alışılmadık bir film tabiiki.Bağımsız bir yapıt sayılabilir.Ama çok kötü olan bir şey var ki güzel konuların kötü işlenmesi .Bu filmde de bunu görüyoruz konu dahiyane ama yönetim kötü,oyunculuklar kötü vs.Filmin konusunda açıkça ifade edilen Descartes’e ve kapalı olarak imgelrle belirtilen aristotle’a ve Platon’a yapılan göndermelerle bir başyapıt düzeyine erişmesi gerekiyor fakat konu o kadar kötü işlenmiş ki bu klasiklere yakışır göndermeler bile havada kalmış ve güzelim film yavan bir macera filmine dönüşmüş.Macera filmi olarak izlemek belki güzeldi ama gerçekten biraz uğraşılsaydı; film bulunduğu yer burası olmayacaktı.Yine de izlemenizi tavsiye ediyorum az da olsa ilgi çekici bir filmBol sinemalı günleeeer
thespecies
thespecies

7 Ekim 2001 tarihinde eklendi
Düşünce iyi, uygulama idare eder..sayısal işlemlerin normal insanlar tarafından çözülemeyeceği düşünülürse bu film herkese hitap etmiyor.. yine de ben CUBE2 den umutluyum..umarım gelen gideni aratmaz...