Schindler’in Listesi

mrsandman
mrsandman

10 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bu filme 2 açıdan bakmak lazım ;
1. Oyunculuk kurgu yönetim bakımından bir başyapıt izlediğim en iyi filmlerden birisi
2. Yahudilerin fix bize şöle yaptılar böyle yaptılar acındırma politikasını yapan bir film
ama yinede müthiş özellikle liam neeson
ardahan1974
ardahan1974

3 Nisan 2011 tarihinde eklendi
başarılı bir film, tüm oyuncuların performansı üst düzeyde, insanlık ayıbı, insani duyguların dininin ve ırkının olmadığını gösteren çok güzel bir başyapıt
boyunayim
boyunayim

8 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
'Bu Yahudileri anlamak güç' der bir yazar, ' Tarih boyunca önlerine çıkan her kavim tarafından yerlebir edilmişler ama hâla kendilerinin seçkin ırk oldukarına inanırlar.' Kanmayın filmde gösterilenlere şimdi aynısını masum Müslümanlara yapıyorlar diyenleri anlıyorum. Elbette yaptıklarını haklı çıkarmaz kendilerine yapılanlar. Ama haksızlık da etmeyelim; insanın algı sınırlarının çok çok üstünde bir eziyete, soykırıma maruz kaldılar. Schindler’in Listesi ise bunu çok açık bir şekilde sergiliyor. Objektif bir gözle izlediğinizde, yani cidden girebildiğinizde filmin içine, çok etkileneceğinize garanti veririm. 'Hayran olduğum filmler' listemdeki filmlerden biridir. Bence bir başyapıt
MuR@T G.
MuR@T G.

15 Ekim 2003 tarihinde eklendi
''Hayat Güzeldir''den sonra Nazi soykırımını anlatan en iyi film...
voodoo25
voodoo25

6 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Münih filminde yönetmenin yanına bile yaklaşamadığı kadar görkemli bir film . Aynı yönetmenden iki ayrı film ama schındler ' in listesi defalarca seyredilmesi gereken bir film dinledikçe içine işleyen bir şarkı ve her bittiğinde doymadan kalktığınız sofra hissi veren tadı damağında kalan bir yemek gibi. yeşil yolu izlediğim güne kadar hayatımda izlediğim en güzel filmdi.
nevinur-13
nevinur-13

15 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Film güzeldi; ama biraz sıkıcıydı. Anlayana çok güzel mesajlar veriyordu. Ayrıntılara dikkat edecek olursak anlamlıydı. Özellikle o kırmızı ceketli kız dikkat edilmeye değer ayrıntılardan biriydi. Savaşın acı yüzünü anlatıyor.
jadetuana
jadetuana

15 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en güzel filmden biri.Oyunculuk müthiş,inanılmaz sayıda figüran var,bütçesi baya fazla olmalı.Çekim zaten süper,hele sonunda filminin renklendiği kısımda ağlaması geliyo insanın.İnanılmaz etkileyici bi film.Hele RAlp Fiennes'in Alman askerlere yaptıkları için gelecekte soylarından gelenlerin gurur duyacağını,tarihi tanıklık ettiklerini söylemesi şu an hala Almanalrın yüz karası olan bu durumla insanların hissettikleriyle bu soykırımın almanlar için utanç kaynağı olmasıyla çelişmesi ne kadar ironik di mi?Film uzun ama zaman nasıl geçiyo anlamıyosunuz.Mutlaka izleyin
hudup
hudup

6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Bu film için sadece mükemmel derim 2.Dünya Savaşı hakkında yapılmış tartışmasız en iyi film 10/10
buzutku
buzutku

9 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Filmin cd 'sinin yaklasık 2 yildir sahiptim siyah-beyaz diye hep anti patik gelmişti. Bugün elimde izleyecek film olmadigindan bi izliyeyim dedim. Ve hemen hemen 10 sahnede gözlerim doldu sonundaysa ipler tamamen koptu. Bunlarin gerçek oldugunu düşünmek insanın içini acitiyor.
Spasso
Spasso

12 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Bu filmi izliyene kadar en iyifilm listem değişikti ama bu filmi izledikten sonra yine değişti. Müthiş bir film gerçekten inanılmaz. Şiddetle tavsiye ediyorum gelmiş geçmiş en iyi film !
eagle30
eagle30

13 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Seyrettiğim en iyi film kesinlikle.Bir başyapıt.10/10
ffergan
ffergan

24 Kasım 2006 tarihinde eklendi
İyi film, bizde böyle kalitede bir film ne zaman yapılacak?
colinfarrell61
colinfarrell61

16 Haziran 2006 tarihinde eklendi
müthiş...başyapıt...öyle bir film ki er ryan ı kurtarmak,azınlık raporu,münih,dünyalar savaşı,jurassic park,ındıana jones gibi filmler yapan bi yönetmenin bu filmini izleyince onların çok sönük kaldığını görüyoruz ki hepsi kendi alanında müthiş filmler...ben bu filmi çok geç izledim.siyah-beyaz olması beni hep itti ama izlediğim en iyi filmlerden biri.siyah-beyaz olmasa kırmızı elbiseli o kızı nasıl bu kadar iyi fark edebilirdik.herşeyiyle süper sinema tarihinin en iyi filmlerinden herkes izlemeli.sinemayı seven sevmeyen herkes izlemeli bu başyapıtı.ayrıca liam neeson ve ralph fiennes müthiş oynamışlar...bu film gerçekten de sinema tarihinde her zaman yeri olacak bir film...işte BaŞyapıT
porcelainn
porcelainn

25 Aralık 2003 tarihinde eklendi
schindler's list, şu ana kadar izlemiş olduğum en iyi filmdir.filmde beni bu kadar etkileyen sadece hassas bir konu olan yahudi soykırımını anlatıyor olması diil..film,açılış sahnesiyle başlayarak tüm kareleriyle,muhteşem oyunculuklarıyla,inanılmaz müzikleriyle hayatımın filmleri arasında yerini almıştır.özellikle ralph fiennes ve ben kingsley inanılmaz oyunculuklar sergilemekteler.eğer bir sinemasever olduğunuzu iddia ediyorsanız mutlaka ve mutlaka daha fazla geç kalmadan izleyin...
ve sevgili adolf45..burası bir politik görüş bildirim kulvarı diil,film yorumlama forumudur.bir filmi önyargısızca izleyip bir film olarak değerlendirip eleştirirseniz bir sinemasever olursunuz..aksi durumlarda alacağınız sıfatlar farklılaşacaktır..sözettiğiniz diğer tarihsel gerçekler,bu filme konu olanların gerçekliğine gölge düşürmez.
herkese sinema dolu bir hayat..
ahmetkoca35
ahmetkoca35

3 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle harika.10/10
İzlemeyenler izlesin.Uzun olduguna bakmayın,hiç farkedemiyorsunuz bile zamanın nasıl geçtigini