mertsensari
25 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
yahudi bir adamın ağızından,yahudileri anlatan bir film.spilberg yahudi bir ailenin oğludur ve kendi soyunun adına film yapması da çok normaldir.film mükkemmel olmuş zaten üzerine ne söylenebilir almanlardan nefret ettim ve nasıl gerildim anlatamam o duyguları anca gerçek bir deha verebilir ve hissettirebilir.bunun yanında insallah filistinli bir zenginde orada neler olduğuna dair bir film çekerse israil almanların düştüğü duruma düşer.
Bende arkadaş tavsiyesiyle izledim filmi yani sanki film değilde belgeseli bence gereksiz uzundu ve oyunculukta azdi donemi anlatmaya çalışılmış senaryo yok direk ölümlere katliamlara sahit oluyorsunuz bunu izleyeceğinize piyanist i izleyin derim ben
Bakın şöyle söyleyeyim piyanist , godfather , pulp fiction , esaretin bedeli , bir zamanlar amerika , sıkı dostlar , Fight Club , Citizen Kane , Braveheart gibi ve aklıma gelmeyen başyapıtları izledim fakat Schindlerin Listesi gerçekten bunların bir adım önünde bu filmi izleyin ve etkisinden çıkamayın ama lütfen izleyin helal olsun 10/10
Tek kelimetle Etkileyici! İnsanı adeta o katliamın içine sokuyor, dehşete düşüyorsun ama aynı zamanda onca zalimliğin içinde bir insanın bile kendi çapında neleri düzeltebileceğini görüyorsunuz! Tam bir duygu seli! kesinlikle izlenmesi gereken bir film!
Spielberg'in sanatına saygım büyük. Yahudi asıllı olmasınından ötürü Yahudilere prestij kazandıracak filmler yapmasını da doğal karşılıyorum. Şimdi de Münih Olimpiyatlarındaki olayları konu alıyormuş. Ancak tarafsızlığını (tarafsızsa eğer) göstermesi açısından söylüyorum: Keşke 1940'lardan beri her türlü acıyı yaşayan, tecrit altında tutulan Filistinliler için de toplumsal içerikli bir film yapsa da biz de; "işte, sanatçı bu!" desek.
Hayatımın en anlamsız 3 saatiydi bir Alman’ın elinden geldiği kadar yahudi kurtarması yahudiler bundan pek etkilenmemiş olacakki zamanında kendilerine tanınan bu hakkı Filistinlilere tanımıyorlar istediği kadar en iyiler arasına girsede gözümde 5 para etmez bir film
Hayatımda izlediğim en iyi film olabilir. Tarihin iğrenç nazilerinin insalığa karşı işlediğin suçları, yahudilerin nelere maruz kaldığı gösteren inanılmaz bir film. Schindler'in ne kadar erdemli bir insan olduğu da çok açık. Kesinlikle izlenmeli
Hiç bir yahudi soykırımı filminin Piyanistten iyi olacağını düşünmezdim. fakat, bu filmi izledikten sonra daha iyi olduğunu rahatça söyleyebilirim. Çok daha etkileyici olmuş. Gerçek anlamda filmin notu 10/10.
uzun zamandır böylesine bir film izlememiştim.2009 yılında yani filmden 16 sene sonra izlediğime çok pişmanım.Daha fazla yorum yapmak gereksiz.saygılarımla...