Schindler’in Listesi
2053 Puanlama

potasyum
potasyum

3 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Filmi yıllar önce izledim,kim ne derse desin kim hakkında ne politik fikir söylerse söylesin, bu film bir başyapıttır. Yahudi propagandası yapılıyor,etrafımda yapılan 'yok soykırım ballandıra ballandıra anlatılıyor' tarzı yorumlara gülüp geçiyorum, afedersiniz ama tarihin en kanlı olayı, en vahşetli yılları daha nasıl anlatılırdı bilemiyorum. 2.Dünya Savaşı filmlerine ve kitaplarına her zaman bir ilgim olmuştur ve bu filmde anlatılanlar okuduklarımın yanında devede kulak. Filmde anlatılanlar gerçeklikten uzak mı, saçlarını kesmedi mi naziler yahudilerin? dişlerini sökmediler mi? milyonlarca yahudiyi katletmediler mi ? gaz odalarında gazı basmadılar mı? Liam neeson'a ayrı parantez açmak gerekir,oyunculuğu duruşu,karizması her şeyiyle filmin adını taşıyordu. Kırmızı ceketli kız sahnesi ve Auschwitz'deki gaz odası sahnesiyle spielberg doruk noktasına çıkmıştır bu filmde.Müzikleri ise kelimelerle ifade edilemeyecek kadar güzel.
jamesbond-2
jamesbond-2

9 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Herşeyiyle bir başyapıt.Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok sadece şunu söylemek yeterli olacaktır:Ölmeden izlenmesi gereken 10 filmden biri.10/10
Chev
Chev

14 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Politik yönü bir tarafa bırakıp değerlendirirsek gerçekten bir başyapıt.3 saatlik siyah beyaz bir film ve bir an bile sıkıldığımı hatırlamıyorum.Çok ama çok başarılı.10/10
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

30 Aralık 2010 tarihinde eklendi
En gerçekci, 2. Dünya Savaşı dramlarından biri...
Figen-Ay-e
Figen-Ay-e

15 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Şiddetle izlemek isteyipte, bi türlü zaman yaratıp izleyemediğim bir film... ama izlemeden ölürsem eğer, gözüm kesinlikle açık gider...
ill-key
ill-key

28 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Çekimi gerçekten çok zor olmalı, spilpergi yürekten kutlamak isterdim.. İnce ayrıntılara kadar düşünülerek çekilmiş harika bir film..Oyunculuklarda iyiydi.. Bir çok nazi filmi çekildi, izlediklerim içersinde en iyisi bu diyebilirim..10/10..
Gürkan A.
Gürkan A.

3 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
Spielberg ise izle dediğim filmlerden biri
Basyapitlardan birisi
Savaş ortamını anlatan en iyi filmlerden biri tebrikler
senanxx
senanxx

10 Haziran 2011 tarihinde eklendi
kesinlikle harika bir film.siyah beyaz olması bana biraz itici geliyordu.

şunu diyebilirim ki iyikide izlemişim.
ben nadiren bir filme 10 üzeirnden tam puan veririm.

bu filmde benim nadirlerimden birisi.10/10.
throughout
throughout

25 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Muhteşem bir film.. 195 dk nasıl geçti anlaşılmıyor bile.. hayat güzeldir ve schindlerin listesi yahudi soykırımını en iyi anlatan 2 film bence.. sadece başrol oyuncuları değil figüranlar bile çok gerçekçi.. birçok sahnede insanın içi titriyor.. 10/10
e-ergener
e-ergener

28 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Dönemin şaheseri.. Kesin arşivlik... Hatta uzun versiyonu varmış onu da bulmak lazım...
monopoly
monopoly

2 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Başarılı yönetmen, başarılı oyunculuklar. Çekimleri, müzikleri ve konusu çok başarılı bir filim. Sinema severlerin arşivlerinde bulunması gereken nadir filimlerden biri. İzlemeden geçilmemesi gereken türden bir yapım, mutlaka izleyin.
Aware
Aware

14 Haziran 2009 tarihinde eklendi
3 saat olması izlenirliğini azaltsa gerek diye düşünmüştüm hep. İzleyince fikrim değişti. Tam bir başyapıt. Filmde akış gereği, doğal olarak bir yahudi propagandası var tabi ki. Ki anlatılanlar uydurulmuş şeyler değil zaten. Olan, biten anlatılmış. Bu filmin büyüklüğüne gölge düşürmez. Tıpkı İsrail in Filistin halkına uyguladığı zulmü ortadan kaldırmayacağı, unutturmayacağı, yüreklerimizdeki nefreti silmeyeceği gibi.2.Dünya savaşı Almanyasını ve savaşın portesini müthiş aktarmış, hani neredeyse birebir, ve hani neredeyse karelerin o yıllardan geriye kalmış kamera görüntülerinden çalıntılar içerdiği sanacak kadar. 10/10
yenilige-dogru
yenilige-dogru

14 Ekim 2009 tarihinde eklendi
İçime işleyen, asla unutamayacağım sert bir dram öyküsü...inanılmaz gerçekçi.belki de izlediğim en iyi film.sorgusuz sualsiz 10 puanı hak ediyor.
erdem a.
erdem a.

4 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Süper bir savaş filmi. her sahnesinde tarihin eski sayfalarına yeni bir yelkan açan bir film. usta oyunculardan oluşan kadrosu ile kesinlikle izlemeniz gerek bir film.
teomansonmez
teomansonmez

2 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Steven Spielberg'e 1994 yılında oscarlara kavuşturan gerçek bir başyapıt.Siyah-beyaz çekilmiş bu film 7 dalda oscar kazanarak aynı zamanda AltınKüreleri de süpürerek yine Steven'ın aynı yılda vizyon soktuğu jurassic Park'dan sonra 1993'ün en çok ses getiren ikinci filmi oldu.Savaş-soykırım-Dram türündeki Schindler's List,başarılı oyunculukları, Steven'ın mükemmel yönetmenliği,olağanüstü kamera kullanımı,görüntü açıları ve muhteşem çekimleriyle birlikte insanı hüzünlendiren John Williams imzalı müzikleriyle de asla unutulmayan,çarpıcı ve etkileyici bir filmdir hiç şüphesiz.Bugün Oscar Schindler'in böyle bir liste hazırlamış olup olmadığı hala kesinlik kazanmadı çünkü filmde de anlatılan bu listeye henüz ulaşılmış değil ama film kaçırılmaması gereken bir Spielberg filmi.Bu adamın filmlerinin neden bu kadar çok sevildiğinin en büyük kanıtıdır Schindler'in Listesi.