tuffy34
27 Mart 2004 tarihinde eklendi
Gary Oldman'ın oyunculuğuna hayran kaldım.. adam oynamıyor ki.. resmen yaşıyor.. Natalie Portman bu filmden sonra başka bi filmde rol aldı mı merak ediyorum.. inanılmaz bi yeteneği var.. Alışverişten dönüp ağlayarak komşusunun kapısını çaldığı sahne yıktı beni..
konusunu okuduğumda ilgimi çekmedi...sırf bu yüksek puanı hakediyor mu diye izlemek istedim...kesinlikle hakketmiyor... luc besson un sorunu anlattığı hikayenin altını dolduramaması...duygusuz bir tetikçi yi ailesini kaybetmiş 12 yaşındaki bir kızın aracalığıyla dünyasının anlatılma çabası yer yer sıradanlaşıp sıkmaya başlıyor...kurguyu süsleme adına yapılan saçmalıklar da cabası... ve elbette bu kızla yaşanan duygusal yakınlaşma... filmin bence tek artısı oyuncular..j. reno kesinlikle iyi bir oyuncu aynı şekilde n. portman da öyle ...luc besson un verdiği ödevleri iyi çalıştıkları bir gerçek...ne var ki ödevin kendisi sıkıcı...
90’larda cocuk olan herkesin bir sekilde cocuklugunu etkileyen, natalie portman’la mathilda’nin olgunlugunu ve acisini hisseden kucuk bir kizi bile bir aksamda buyutmeye gucu olan film.. etkisi yillar boyu gecmez, shape of my heart’a bu film sayesinde baska bir anlam yuklenemez. mathilda mi? o huzun denildiginde akla gelendir zaten..
son zamalarda yapılan bazı saçma aşk filmlerine bakıyorum da gerçek sevgiyi aşkı bu filmde görüyorum harika bir drama sonu mükemmel filmin sonundaki müziği hala dinliyorum...
muhteşemden de öte bir film.ne zamandır izlemek istiyordum ama bulamıyordum bugun izledim ve halen etkisindeyim.kendime bunca zaman izlemediğim için çok kızgınım.çok duygusal harika bir film.küçük bir kız ve acımasız bir katil arasındaki sevgi,küçük kızın onun hayatını değiştirişi bu kadar güzel anlatılamazdı luc bessonu ayakta alkışlıyorum.filmin en büyük yıldızıda bence natalie portman bu yaşta bu performans kolay kolay çıkmaz.şimdi verilen oscarlara bakılınca bu performansın oscarı ne kadar hakettiğini görmemek imkansız.jean reno’nun da izlediğim en iyi filmiydi katil rolünde çok karizmatik.gary oldman da psikopat polisi süper canlandırmış.keşke filmin sonu daha güzel bitseydi.film bittikten sonra shape of my heart ile içinizden sanki birşeyler kopuyor.kesinlikle sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri ki benim de favorilerim arasına girdi bile 10/10..
hiç bir filmden sonra şu lafı etmedim:keşke ondan yüksek puan olsaydı da verseydim diye...konusu, oyunculukları, müziği, sıcaklığı kısacası filme dair her şey öyle sıcak öyle yoğun ki hiç bitmesin diye dua ettim ama her güzel şeyin bir sonu var malesef...
1994’ün önde gelen filmlerden olan Luc Besson imzalı; Jean Reno, Natalie Portman ve Gary Oldman’ın rollerini paylaştığı; Sting’in müziğiyle etkileyici bir hava kattığı; sevgi üzerine kurulmuş kült bir film. Natalie Portman’ın ilk filmi olmasına rağmen kusursuz bir oyunculuk sergiliyor. Jean Reno ve Gary Oldman’ın kalitesini tartışmaya bile gerek duymuyorum.
leon-the professional ın sevginin gücü ile ne alakası var anlamış değilim tamam filmde sevgi teması etkili bir biçimde işleniyor.eee o zaman saw filminede şöyle yapalım testere-psikopat adam şaka gibi ya :)))