robinhood
7 Kasım 2010 tarihinde eklendi
bu fılmı cok duydum izlemek nasıp oldu sonnunda .. ama bı hayal kırıklıgı yasadım ..leon ve mathılda arasındakı duyguların ask dıye adlandırılmasını (kı oyle yannı ben oyle anladım)ve bunu son derece insanı fılmden soguttugu dusuncesını paylasan arkadaslarla aynnı fıkırdeyım ...fılm oyunculuk yonetmelık bakımından kusursuz .. kı zaten j.reno ve tabıkı v for vandettanın evey sı oynuyor ... ikili arsınnda kı sevgı bıraz daha afarklı sekılde yansıtılabılırdı dıye dusunuyorum ... hele o elbıseyı gıyıp leona ilk ilişkilerden bahsetme sahnesınde neredeyse kusacaktım ... :( bu olmamıs dıyorum .. konu sevgı ama bence yanlış yansıtılmış ... yıne oyunculuk ve yonetmenlık içinde ols 8 verdım ... (her ne kadar bazı sahnelerınde gozumu kapatmak zorunda kalsamda )ızlemek isteyen arkadaslara tavsıye ederım .. sonucta emek var .ve muthıs oyunculuk var ...
Bir tarafta ailesini sevmeyen ve kötü alışkanlıkarı olan 12 yaşında bir kız, bir tarafta çok yalnız, tek aktivitesi adam öldürüp evde spor yapmak olan cahil olduğu kadar da zeki ve karizmatik olan bir suikastçi. İzledikten sonra yaklaşık 1 gün boyunca etkisinden çıkamadığım, her aklıma geldiğinde "ne filmdi be" diye iç geçirdiğim başyapıttır. Beğenmediğim pek bir tarafı yok. Senaryonun orjinalinde Mathilda'nın aşkına Leon da karşılık veriyor ve sevgili oluyorlar ama kızın ailesi bu senaryoyu reddettikleri için değiştiriliyor. Senaryo değişmeseydi nasıl olurdu merak etmiyor değilim. Sübyancı bir Leon bu kadar karizmatik olurmuydu acaba. Kız 12 değil 22 yaşında gibiydi. Oyunculuklar muhteşemdi. Leon'un kızı eğitme sahneleride çok iyiydi. Kızın, ailesinin ölümü üzerine Leon'un zilini çalıp lütfen aç diye sessizce ağlama sahnesinde heycanım zirve yapmıştı. Güzel bir filmdi izlemenizi tavsiye ederim.
Sevginin Gücü 5 yıldızı hak eden bir film, konu çok değişik, oyunculuklar zaten mükemmel, kurgu muhteşem, başlangıç ve bitiriş olağanüstü. Fakat bu özelliklere sahip bir filmin daha iyi olabileceğine inanıyorum, sanırım senaryoda bir sıkıntı vardı. Eleştirilecek bir film değil kesinlikle hatta muhteşem bir film fakat ben bu özelliklerde daha iyisinin çekilebileceğine inanıyorum.
Sevgili robinhood, gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz... filmi seyrettiğimde bende bu konuyu içime sindirememiştim.... keşke bu sevgi farklı şekilde anlatılsaydı bencede çok daha güzel olurdu...
Natalie portman ın performansı kelimelerle tarif edilemez.. Jean Reno zaten öyle.. ben de geç izleyenlerdenim ama arşive ekledim filmi, kaçırılmamalı, ayrıca ikili arasındaki ilişki tabiki de aşk değil sadece küçük kızın gözünden bu şekilde gözüküyor ve yönetmen o açıdan aktarmış bazı sahnelerde..
Jean Renonun en iyi performans sergilediği film.Bu filmi izlemeyen kalmasın arkadaşlar,bu film sayesinde hayatla ilgili yeni sevinçleriniz ve yeni umutlarınız yeşerecektir.
Tıpkı nikita gibi bir fransızdan amerikalılara aksiyon dersi. Üstelik de kendi topraklarında!! Gerilim ve heyecanın her daim en üst seviyede olduğu sıradışı bir hikaye; sıradışı bir arkadaşlık öyküsü. Belki de kiralık katillerin bile ?iyi? olabileceğini gösterdiği için aykırı ve tehlikeli bile olabilir!...
sinemada ne anlattığından çok nasıl anlattığın önemlidir.film ara ara anlatış tarzında tat vermese de çoğu defa zirveye çıkıyor.bu bakımdan şaşırtıyor insanı.oyunculuğa zaten söylenebilecek hiçbir şey yok.dünyanın kabul ettiği isimler.