Vertigo
4,3

Engin Yüksel
Engin Yüksel

9 Kasım 2014 tarihinde eklendi
her an farklı birşey olacak beklentisiyle izlediğiniz film çok absürd bir finalle bitiyor 6/10
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

3 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Film çıktığı dönemde pek olumlu yorumlar alamasada daha sonradan özelliklede film eleştirmenlerince sinema tarihinin en önemli filmleri arasına girmiştir. Filmde kullanılan, geri giden kameranın zoom yapması tekniği, sinema tarihine Vertigo Hareketi olarak geçmiş ve günümüzde oldukça moda olmuştur. Alfred Hitchcock başrol için Kim Novakı seçmesinin nedenini şöyle açıkladı:'Masum ve klas suratının altında yatan fahişe ruh ifadesine sahip olması.' Filmdeki plaj sahnesi 2002 yılında filmlerdeki 'gelmiş geçmiş en şık sahne' unvanı almıştır.Ayrıca Kim Novakın Vertigodaki performansı çoğu eleştirmene göre beyaz perdedeki en iyi performans olarak gösteriliyor. Vertigonun En İyi Sanat Tasarımı ve En İyi Ses dallarında ikide Oscar adaylığı bulunmaktadır.İzlerken hiç sıkılmadım, mutlaka izlenmesi gereken bir film...
Sikimic
Sikimic

18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Zamanına göre iyi film. Şimdi izlerseniz tatmin edici olmayabilir.
cream-2
cream-2

10 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Bu arada filmin finalinden bahsetmemişim. Harika bir final ki filmi kurtaran da bir nevi finali.
merve357
merve357

8 Mart 2007 tarihinde eklendi
50li yıllarda izlesem başyapıt diyeceğim ama 2000li yıllarda beni kesmeyen bir film
o yüzden ortakarar bir film olarak niteliyorum
Mediirs
Mediirs

3 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
Eski filmler izlemeyi çok istiyordum ve bu filmle beraber arşivi açmış bulunduk. Keyifle izlediğim filmlerden biriydi. Olay akışı güzeldi. Kamera açıları, oyunculuklar, hepsini 1958 yılına göre gayet başarılı buldum. Gayet doğal ve akıcı bir dram filmiydi. 6,5/10
Astro Erk
Astro Erk

1 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
Açıkçası bu bir eleştiri değil şikayettir.
Elekctronica isimli pek zeki arkadaş, film için içerisinde spoiler bulunacak cümleler kullanmış ve ne yazık ki herhangi bir moderatör bunu görmemiş.

ELECTRONICA, SPOILER VERMEDEN FİLM ELEŞTİRİSİ YAP VEYAHUT LANET HESABINI KAPAT.