mayhemproject
19 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Film tek bir mekanda geçmesine rağmen seyirciyi kavrayıp götüren,sıra dışı bir gerilim filmi.İzleyenler,klostrofobi duygusuna kapılmıyor,ama filme iyiden iyiye kapılıyor.Ve Hicthcock'un en iftihar ettiği filmi.
belki çarpıcı bir son yok ve çok gerilimli bi film gelmemiş olabilir ama aslında öyle değil..Çünkü film boyunca röntgenlemek belli bir gerilimin oluşmasına neden oluyor..izlenilmeli gayet hoş bir film ama finali beklenen süprizi gerçekleştirememiş..:)
Merhumu nasıl bilirdiniz? Çok iyi kamera kullanıp seyirciyi gerim gerim gererdi.. (Hitchcock'tan bahsediyorum..)Stewart-Kelly ikilisi muhteşem oynamış.. Eskiler hakketten bi başkaymış..
Alfred’in bana göre en iyi filmi 'sapık'tırBu filmin son sahnelerini beğenmedim.Konu tamamen özgün.Gerilim ise çekildiği dönemi baz alırsak çok iyi.Film sadece konusuyla bie başyapıt.
Röntgen temalı çok iyi bir Hitchcock filmi.Ustanın diğer filmlerinden önemli bir farkı var bu da filmlerinde sık sık anlattığı izlenme paranoyasını tersyüz etmiş bu filmde ve izlenmekten değil de izlediklerinden kaygıya kapılan bir karakter ile karşı karşıyayız.Filmin sınırlı bir mekanda gecmesi sebebiyle karakterlerin ve mekanın özelliklerini sonuna kadar kullanmış.Mesela buna güçlü bir örnek de fotoğraf malzemesidir.Bir hayli ilginç biçimde faydalanılmıştır bu malzemeden.Gerilimle mizahı da kendine özgü sinema diliyle karıştırmıştır yönetmen.Filmdeki oyuncu yönetimi de şu zamanda bile özgünlüğünü,farklılığını muhafaza eden yapıya sahiptir.Filmde kurguya bağlı oyunculuk net bir biçimde görülüyor.Yani kurgu sayesinde aynı yüz ifadesinde farkı şeyler hissettirilmesi.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
filmi dün izleme imkanına eriştim.öncelikle sunu söylemeliyim alfred bir cambaz.bu kadar zekice kamera kullanmak allah vergisi olsa gerek.ilk on dakikadan sonra sizi içine ceken nefes kesen bir seyirlik 8.5/10
izlediğim en iyi filmlerden biriydi.bu kadar dar bir alanda böyle bir gerilim yaratmayı her zaman başardı hitchcock.(ip ve bir kadın kayboldu filmleri tek ortamda geçiyordu)yüzyılın en büyük yönetmeninden yüzyılın en büyük filmlerinden biri
film bir odanın içinde geçiyor,şimdiki gerilim filmlerinin yanında sönük kalsada 54 yılını göz önüne aldığımızda bence gayet başarılı bi film.son sahneye kadar sıkıldığımı itiraf etmeliyim,ama son sahnede dimdik oturdum:))
Romana Hıtchcock bireysel çok şey katarak sinemaya uyarladıgı filmdeki o seyirci üzerinde kurdugu tek mekan geriliminden kurtulmak zor.Gerilim ve mizah duygusunu çok iyi şekilde işlemesi hikayesindeki zenginligi;enfes görsellikle tamamlaması gerilimi üst düzeye çıkarmış.Bu filmdeki oyuncu yönetimi ve paralel kurgusu seyirci ve paranoyak atmosferi arasındaki bagı güçlendirmesi enfes.Ye yer mizah ve tüyler ürpertici olan bu röntgencilik ve cinayet hikayesinde sinemanın eniyi oyuncularından Akademi ödüllü James Stewart ve Grace Kelly'üst düzey oyunlarıyla tam bir psikolojik gerilim şöleni.
Geriliminden ziyade zekice hazırlanmış diyalogları ile hayranligimi kazanmistir Rear Window... Ornek 1: Stella: Maybe one day she'll find her happiness. Jeff: Yeah, some man'll lose his. Ornek 2: Lisa: Today's a very special day. Jeff: It's just another Wednesday. The calendar's full of 'em.
Favori yönetmenim Alfred Hitchcock, favori aktörüm James Stewart ve favori aktrisim Grace Kelly ile favori film türüm olan gerilim türünde en favori filmlerimden birini yapmış...İyiki yapmış..