Arka Pencere
4,3

mayhemproject
mayhemproject

19 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Film tek bir mekanda geçmesine rağmen seyirciyi kavrayıp götüren,sıra dışı bir gerilim filmi.İzleyenler,klostrofobi duygusuna kapılmıyor,ama filme iyiden iyiye kapılıyor.Ve Hicthcock'un en iftihar ettiği filmi.
miramus
miramus

27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
belki çarpıcı bir son yok ve çok gerilimli bi film gelmemiş olabilir ama aslında öyle değil..Çünkü film boyunca röntgenlemek belli bir gerilimin oluşmasına neden oluyor..izlenilmeli gayet hoş bir film ama finali beklenen süprizi gerçekleştirememiş..:)
sasili
sasili

20 Şubat 2010 tarihinde eklendi
ustanın en beğendiğim filmi,süper.9 puan
tuffy34
tuffy34

10 Mart 2004 tarihinde eklendi
Merhumu nasıl bilirdiniz?
Çok iyi kamera kullanıp seyirciyi gerim gerim gererdi.. (Hitchcock'tan bahsediyorum..)Stewart-Kelly ikilisi muhteşem oynamış.. Eskiler hakketten bi başkaymış..
Esteban-2
Esteban-2

20 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Alfred’in bana göre en iyi filmi 'sapık'tırBu filmin son sahnelerini beğenmedim.Konu tamamen özgün.Gerilim ise çekildiği dönemi baz alırsak çok iyi.Film sadece konusuyla bie başyapıt.
verbalkint92
verbalkint92

2 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Röntgen temalı çok iyi bir Hitchcock filmi.Ustanın diğer filmlerinden önemli bir farkı var bu da filmlerinde sık sık anlattığı izlenme paranoyasını tersyüz etmiş bu filmde ve izlenmekten değil de izlediklerinden kaygıya kapılan bir karakter ile karşı karşıyayız.Filmin sınırlı bir mekanda gecmesi sebebiyle karakterlerin ve mekanın özelliklerini sonuna kadar kullanmış.Mesela buna güçlü bir örnek de fotoğraf malzemesidir.Bir hayli ilginç biçimde faydalanılmıştır bu malzemeden.Gerilimle mizahı da kendine özgü sinema diliyle karıştırmıştır yönetmen.Filmdeki oyuncu yönetimi de şu zamanda bile özgünlüğünü,farklılığını muhafaza eden yapıya sahiptir.Filmde kurguya bağlı oyunculuk net bir biçimde görülüyor.Yani kurgu sayesinde aynı yüz ifadesinde farkı şeyler hissettirilmesi.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

8 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
Çok güzel bir film bende katılıyorum. Grace Kelly ise büyüleyici. Sanırım "piknik" filminde de o vardı. O filmde de inanılmaz güzeldi!
nskmourinho
nskmourinho

16 Ocak 2009 tarihinde eklendi
filmi dün izleme imkanına eriştim.öncelikle sunu söylemeliyim alfred bir cambaz.bu kadar zekice kamera kullanmak allah vergisi olsa gerek.ilk on dakikadan sonra sizi içine ceken nefes kesen bir seyirlik 8.5/10
banadolu
banadolu

28 Mart 2003 tarihinde eklendi
izlediğim en iyi filmlerden biriydi.bu kadar dar bir alanda böyle bir gerilim yaratmayı her zaman başardı hitchcock.(ip ve bir kadın kayboldu filmleri tek ortamda geçiyordu)yüzyılın en büyük yönetmeninden yüzyılın en büyük filmlerinden biri
dolunay946
dolunay946

14 Ocak 2009 tarihinde eklendi
film bir odanın içinde geçiyor,şimdiki gerilim filmlerinin yanında sönük kalsada 54 yılını göz önüne aldığımızda bence gayet başarılı bi film.son sahneye kadar sıkıldığımı itiraf etmeliyim,ama son sahnede dimdik oturdum:))
lukasm
lukasm

28 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Romana Hıtchcock bireysel çok şey katarak sinemaya uyarladıgı filmdeki o seyirci üzerinde kurdugu tek mekan geriliminden kurtulmak zor.Gerilim ve mizah duygusunu çok iyi şekilde işlemesi hikayesindeki zenginligi;enfes görsellikle tamamlaması gerilimi üst düzeye çıkarmış.Bu filmdeki oyuncu yönetimi ve paralel kurgusu seyirci ve paranoyak atmosferi arasındaki bagı güçlendirmesi enfes.Ye yer mizah ve tüyler ürpertici olan bu röntgencilik ve cinayet hikayesinde sinemanın eniyi oyuncularından Akademi ödüllü James Stewart ve Grace Kelly'üst düzey oyunlarıyla tam bir psikolojik gerilim şöleni.
DarkAngel2
DarkAngel2

19 Aralık 2010 tarihinde eklendi
İzlerken sıkıldım ama asla kötü film diyemem
basakbilgi
basakbilgi

27 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Geriliminden ziyade zekice hazırlanmış diyalogları ile hayranligimi kazanmistir Rear Window...
Ornek 1:
Stella: Maybe one day she'll find her happiness.
Jeff: Yeah, some man'll lose his.
Ornek 2:
Lisa: Today's a very special day.
Jeff: It's just another Wednesday. The calendar's full of 'em.
emre-psycho
emre-psycho

27 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Favori yönetmenim Alfred Hitchcock, favori aktörüm James Stewart ve favori aktrisim Grace Kelly ile favori film türüm olan gerilim türünde en favori filmlerimden birini yapmış...İyiki yapmış..
kenloach
kenloach

4 Ocak 2004 tarihinde eklendi
Çok iyi bir Hitchcock klasiği.Sona doğru heyecanı arttıran ve filmin tamamında dikkati dağıtmayan bir film9/10