Hesabım
    Cate Blanchett'li "Mrs. America"dan İlk Görseller!

    Mrs. America karakterlerinin görselleri yayınlandı.

    Dahvi Waller'ın yaratıcısı olduğu ve izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan "Mrs. America" dizisinden ilk görseller resmi olarak paylaşıldı. Görsellerin, başta başarılı oyuncu Cate Blanchett'in canlandırdığı Phyllis Schlafly karakteri olmak üzere en önemli karakterlere ait olduğu belirtiliyor. Dizi, kadın hareketi sayesinde eşit haklar yasasıyla ilgili gerçekleştirilen değişikliği konu ediniyor.

    Tarihi biyografi ve dram dizisi Mrs. America'nın konusu ise şöyle: Feminizmin yükselişini ve ABD’deki eşit hak yasasının hazırlanışına giden süreci ünlü aktivist Phyllis Schlafly’nin gözünden anlatan mini dizi, kadın hareketinin, siyaset ve kültür dünyasını nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Kendisini hayatı boyunca ev kadının bir aktivist olarak tanıtan Phyllis Schlafly, kürtajın yasallaşması ve eşcinsel haklarının sağlanması gibi kampanyalarda uzun yıllar boyunca mücadele etti. Dizinin oyuncu kadrosunda, Woody Allen'ın Blue Jasmine filmiyle ve Scorsese imzalı The Aviator ile Oscar ödülüne layık görülen Cate Blanchett'in yanı sıra American Horror Story ve American Crime Story'nin yıldızı Sarah Paulson; Indisious filmleri, Spy, X-Men: First Class ve X-Men: Apocalypse gibi filmlerden tanıdığımız Rose Byrne; yeni nesil Charlie's Angels'ın yönetmeni ve başrol oyuncusu Elizabeth Banks; James Marsden, Uzo AdubaJay Ellis gibi isimler yer alıyor.

    Mrs. America dizisinde Cate Blanchett Phyllis Schlafly'yı canlandırırken Rose Byrne Gloria Steinem'e, Elizabeth Banks Jill Ruckelshaus'a, Uza Aduba ise Shirley Chisholm'a hayat veriyor. Schlafly, bilindiği üzere gerçek hayatta muhafazakar bir anayasa avukatıdır. Aynı zamanda feminist olan Schlafly'ın A Choice Not An Echo isimli bir kitabı da bulunuyor. Bu kitapla birlikte Cumhuriyetçi lider Nelson Rockefeller'a kafa tutan Schlafly, birçok önemli işe imza atmıştır. Schlafly, 2016 yılında yaşamını yitirmişdi.

    Mrs. America'nın çekimleri Toronto'da yapıldı ve 2020'nin bahar aylarında izleyicileriyle buluşmasına karar verildi. Mini dizi, FX kanalının en iddialı dizilerinden biri olarak görülüyor. Mrs. America'nın yayın tarihi henüz tam olarak belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top