Hesabım
    Marvel's Runaways Dizisi ve Çizgi Romanları Arasındaki Farklar

    Marvel's Runaway karakterleri nasıl değiştirildi?

    Marvel çizgi romanlarından Hulu'ya bir dizi olarak aktarılan Marvel's Runaways, ebeveynlerinin süper kötüler olduğunu keşfeden gençlerin hikayesini konu ediniyordu. Dizi sona erdi, ancak akıllarda da yer edinmeyi başardı. Büyük sırlar peşinde koşan karakterlerin çizgi romanlardan diziye aktarılması da zaman zaman tartışmalı oldu. Karakterlerin, çizgi romanlara göre büyük farklar olmadan diziye aktarıldığı söylenebilir. Ancak Giborrim gibi kavramların tamamen değiştirilerek geçirilmesi, Marvel hayranlarının ilgisini çekmişti. Tabii Hulu bu konuda değişiklik yapmaya varamadan 3 sezonun ardından Marvel's Runaways sona erdi.

    Hulu'da yayınlanan dizinin kaldırılma nedeni, Disney+ platformunda yayınlanacağına dayanıyordu. Ancak aslında dizi tamamen iptal edilmişti. Çok düşük reytingler getirdiği söylendi. İlk sezon toplamda 640,000 izleme alabilmişti. Marvel'a ait dizilerden en yüksek reytinge ulaşan dizi Daredevil, 5.8 milyon izlenmeye ulaşabilmişti. Buna rağmen dizi Disney'in kararıyla kaldırılmıştı.

    Veda ettiğimiz gerçeğini hatırlayarak Marvel's Runaways'in çizgi roman ile dizi arasındaki farklılıklarına göz atalım...

    Alex

    Görünüm ve hikaye olarak çizgi romanlara en çok benzeyen karakter Alex Wilder olabilir. Çizgi romanlara göre Alex, ebeveynlerinin büyük sırrını öğrendikten sonra bir maceraya atılır. Hiçbir süper gücü yoktur. Ancak çok iyi plan yapabilir ve insanları manipüle edebilir.

    Chase

    Chase Stein'in görünümü doğal olarak çizgi romanlardan biraz daha farklı. Ayrıca karakter çizgi romanlarda pek de zeki olmayan biri olarak tasvir edilir. Ancak dizide karakter okula önem vermeyen son derece zeki biri olarak gösterilir.

    Nico

    Nico, çizgi romanlardaki gibi güçlü bir wiccandır. Ayrıca çizgi romanlarda telekinezi, ışınlanma gibi güçleri vardır. Nico Minoru'nun çizgi romanlardan farklı olmasının nedeni ölen kız kardeşi Amy'dir. Orijinal hikayeye göre tüm Pride üyeleri tek kardeştir. Ancak diziye dram katılması için Amy yaratılmıştır.

    Karolina

    Çizgi romanlarda Karolina Dean'in ailesinin diziden çok daha farklı olduğu söyleniyor. Dizide tarikat üyeleri gibi gösterilirken çizgi romanlarda aslen özel güçleri olan pembe dizi oyuncuları olarak tasvir ediliyor.

    Gert

    Gertrude Yorkes, çizgi romanlarda 2000'li yıllarda yaşan bir ergen olarak son derece inek biri olarak tasvir ediliyor. Ancak diziye bakılırsa günümüze daha punk estetiğine sahip bir karakter olarak aktarılıyor.

    Molly

    Molly Hernandez ve ailesi dizide ayrıntılı bir şekilde anlatılsa da, çizgi romanlarda hakkında çok az bilgi vardı. Bu durumda karakterin ailesini Hulu yeni baştan yaratmış oldu.

    Giborrim

    Dizide olan Giborrim Kilisesi çizgi romanlarda aslında yok! Bu tarikatvari kilise tamamen dizi için yaratıldı. Çizgi romanlarda Giborrim, yeraltında yaşayan eski tanrıları temsil eden bir isimdi. Bir söylentiye göre, bu yaratıklar diziye de aktarılacaktı. Tabii dizi iptal edilmeseydi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top