Hesabım
    "Rise of Empires: Ottoman" 2. Sezon: Fatih vs Vlad Drakula!

    Merakla beklenen dizinin 2. sezon fragmanı yayınlandı!

    Netflix

    Netflix, "Rise of Empires: Ottoman" 2. sezon fragmanını yayınladı. Dizi ikinci sezonunda Fatih Sultan Mehmet ve Vlad Drakula'nın mücadelesini anlatacak.

    İlk sezonunda İstanbul'un fethini anlatan ve görkemli sahnelerinin yanı sıra, Türkiye'den ve dünyadan tarihçilerin röportajlarına da yer veren belgesel dizi, II. Mehmet'in 13 yaşında tahta çıkmasının ardından destansı yükselişini, Konstantinopolis'i devirerek "Fatih" olmasını ve 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli hükümdarlarından biri haline gelmesi konu edinmişti.

    29 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacak ikinci sezonun fragmanı, yine görkemli savaş sahnelerini yansıtıyor. Fatih'in, "Kazıklı Voyvoda" olarak bilinen III. Vlad'la olan mücadelesini anlatacak olan ikinci sezonun konusu şöyle özetleniyor: İstanbul'u fethetmesinin üzerinden yıllar geçen Sultan II. Mehmet gücünü pekiştirir, ancak Eflak'taki zalim bir hükümdar, onu İmparatorluğu yıkmakla tehdit eder.

    Zalimliği ile ünlenen Vlad'ın kurbanlarını kazığa orturtması, türlü işkenceler yapması ve kurbanlarının kanını içtiğine dair söylentiler Bram Stoker'ın Kont Dracula karakterine ilham vermişti. Vlad'ın Drakula adı ise, babası 2. Vlad'ın içinde bulunduğu "Ejderha Kardeşliği" (Order of the Dragon) birliğindeyken aldığı Vlad "Drakul" yani Ejder Vlad lakabından geliyor.

    6 bölümden oluşacak olan 2. sezonda yönetmen koltuğunda yine Emre Şahin var. Yapımcılığı ise Karga Seven Pictures ve STX Entertainment üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top