Hesabım
    "1899"un Yaratıcıları Diziyle İlgili Planlarını Açıkladı

    İlk sezonuyla izleyicinin aklına soru işaretleri düşüren 1899 nasıl devam edecek?

    Netflix

    "Dark"ın yaratıcılarının yeni dizisi "1899"un ilk sezonu geçtiğimiz hafta yayınlandı. Gizem dolu gerilim dizisi, sekiz bölümlük başlangıç sezonuyla, hayranların gelecek sezonlarda cevaplandığı görmek istediği pek çok soru bıraktı. Neyse ki dizinin yaratıcıları Jantje Friese ve Baran Bo Odar'ın "1899" için uzun vadeli planları var.

    Dizi, 1899'da Avrupa'dan New York'a giden bir gemi olan Kerberos'un uluslararası yolcularının ve mürettebatının yaşadıklarını konu alıyor. İlk bölümen itibaren tuhaf olaylar baş göstermeye başlıyor ve, Kerberos'ta her şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gemideki tüm insanların bir tür tuhaf deneyin parçası olabileceği ortaya çıkıyor. İlk sezon sonunda bazı gizemler çözülüyor ancak hikayenin genelinde cevaplanması gereken birçok soru var.

    Jantje Friese ve Baran Bo Odar, Indiewire'a verdikleri röprtajda, bunun planları dahilinde olduğunu belirtiyorlar. İlk sezonda bir tema oluşturmaya odaklandıklarını, ikinci sezonda bu temayla oynamaya başlayacaklarını ve üçüncü sezonda da her şeyi çözüme kavuşturacaklarını belirten ikili, diziyi en başından itibaren "Dark" gibi 3 sezon olarak planladıklarını söylüyorlar.

    Friede ve bo Odar, Kerberos'a üç sezonluk bir rota çiziyor ancak dizinin gelecek sezonları için henüz resmi bir onay gelmedi. Netflix bunun için ilk sezonun izlenme oranlarına göre karar verecek. Diğer yandan yaratıcı ikili, gelecek sezonlar için her şeyin tam olarak planlanmadığının da altını çiziyorlar.

    "Bitiş noktasını, yolculuğun sonunu, hepsinin en büyük ifşasını her zaman biliyoruz. Bunun dışında, süreç boyunca, henüz 1. sezonda yer almayan parçaları buluyorsunuz ve bir noktada bunların da dahil edilmesini istediğinizi biliyorsunuz. Gidilecek bazı temel hedeflere sahip olmak ve nereye gittiğinizi bilmek, aynı zamanda yeni şeyleri dahil etmek için çevrenizde olup biten şeylere karşı esnek olmaktır."

    İkili ayrıca uluslararası alanda büyük bir hayran kitlesi kazanan "Dark" ile yaşadıkları deneyimin izleyiciyi hafife almamaları gerektiğini öğrettiğini ve "1899" için hedeflerini belirlemelerine yardımcı olduğunu belirtiyorlar: “Dark'tan beri seyircinin gerçekten zeki olduğunu ve yapbozlarla eğlenebileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden onları kandırmak istemiyoruz. Onların gözü önünde bir sihirbazlık yapmayı ve onlara bunun bir numara olduğunu göstermeyi tercih ediyoruz. Sadece hilenin ne olduğunu henüz çözemediler.”

    Elbette bu, "1899"da cevapları bulmanın kolay olacağı anlamına gelmiyor, "Dark"ı izleyen herkesin çok iyi bildiği gibi, yanlış sonuçlara varmak çok kolay. Friese, “Dark'ı izleyen ve bir şeyleri kodlama ve saklama şeklimize alışmış pek çok insan var. Senaryoyu okuyup 'Tamam, yani Daniel (Aneurin Barnard) aslında Gizemli Çocuk' diyen çok sayıda kişi vardı. Ama bilin bakalım ne oldu? Mesele bu değil.

    İkili, dizi yayınlanmadan önce verdikleri röportajlarda da zaman yolculuğundan farklı bir konsepti ele alacaklarını vurgulamıştı. Sonuçta, "1899" tamamen ipuçlarını bulmak ve onları beklenmedik şekillerde bir araya getirmekle ilgili ve Friese ve bo Odar gizemi 3. Sezona kadar devam ettirmeyi umuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top