Hesabım
    Wednesday, Stranger Things'in Tahtına Göz Dikti!

    Tim Burton imzalı dizi, Netflix'in en çok izlenen dizisi olma yolunda...

    Beyazperde

    Netflix'in büyük ilgi toplayan yeni dizisi "Wednesday", platformun bir milyar saat izlenmeye ulaşan 3. dizisi oldu. Dizi yayınlandığından bu yana geçen 19 günde toplamda 1 milyar 22 milyon saat izlendi.

    Tim Burton imzalı dizi, daha önce de sinemaya uyarlanan Addams Ailesi'nin tuhaf kızı Wednesday'e odaklanıyor. Jenna Ortega'nın Wednesday Addams olarak beğenilen bir performansa imza attığı dizide ayrıca Gwendoline Christie, Catherine Zeta-Jones gibi isimler rol alıyor.

    "Wednesday" bu hafta, son zamanların diğer bir popüler dizisi olan "Dahmer"i geride bırakarak Netflix'in "Tüm Zamanların en Çok İzlenen İngilizce Dizileri" listesinde ikinci sıraya yükseldi.

    Netflix

    Listenin zirvesinde, 1 milyar 352 milyon saat izlenme oranıyla "Stranger Things" 4. sezon yer alıyor. Netflix bu listeyi, dizilerin ilk 28 günlük izlenme oranlarına göre hazırlıyor, yani "Wednesday"in bu listedeki nihai sırasını belirlemek için, diğer bir deyişle "Stranger Thins"in tahtını ele geçirmek için bir haftası daha var.

    "Wednesday" yayınlandığı ilk hafta "Stranger Things"e ait bir rekoru zaten kırmıştı. Netflix'in alışılmışın dışına çıkarak Cuma değil Çarşamba günü yayınladığı dizi, 21-27 Kasım arasında toplamda 341 milyon saat izlenmiş ve ilk haftasında en çok izlenen İngilizce dizi olmuştu. "Wednesday"den önce bu rekor, 335 milyon saatle "Stranger Things" 4. sezona aitti. Üstelik "Wednesday" bu rekoru 7 günde değil 5 günde kırdı.

    Netflix'in 1 milyar saat sınırını aşan diğer dizisi ise "Squid Game". Geçtiğimiz yılın hit dizisi ilk 28 gününde, 1 milyar 650 milyon 450 bin saat izlendi ve aslında platformun en çok izlenen dizisi oldu ancak Netflix, yayınlandığı raporlarda İngilizce ve İngilizce olmayan dizileri ayrı ayrı listeliyor. Dolayısıyla "Squid Game" bu yarışın bir parçası değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top