Hesabım
    "Wednesday"de Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Detaylar

    Netflix, dizideki göndermeleri içeren özel bir video yayınladı.

    Tim Burton tarafından yönetilen "Wednesday" dizisi, daha önce de live-action ve animasyon olarak beyaz perdeye uyarlanan ürpertici Addams ailesinin tuhaf kızları Wednesday'e odaklanıyor ve onun kendisi gibi tuhaf gençlere kapılarını açan Nevermore Akademisi'ndeki maceralarını anlatıyor.

    Jenna Ortega'nın Wednesday Addams'a hayat verdiği dizi, 1 milyar 200 milyona yaklaşan toplam izlenme saatiyle platformun tüm zamanlarda en çok izlenen 2. İngilizce dizisi oldu. Hayranlar ikinci sezon için resmi onayın gelmesini beklerken, Netflix dizinin gözden kaçmış olabilecek küçük detaylarını içeren özel bir klip yayınladı.

    Videoda, Tim Burton'ın büyük bir Edgar Allan Poe hayranı olduğu vurgulanıyor. Gotik edebiyatın en önemli tamsilcilerinden Poe'nun, filmlerindeki gotik estetikle öne çıkan Tim Burton üstündeki etkisi şaşırtıcı değil kuşkusuz. "Wednesday" de Burton'ın Poe hayranlığından nasibini alıyor.

    Gotik bir kız olan Wednesday ondan alıntılar yapıyor, Nevermore Akademisi'nin ismi Poe'nun ünlü şiiri Raven'dan geliyor hatta okulun Poe kupasındaki dört takım da ismini Poe hikayelerinden alıyor. Dizide ayrıca Mary Shelley'nin dünyaca ünlü "Frankenstein" romanına ve Tim Burton'ın Beter Böcek, Ölü Gelin gibi diğer karakterlerine de göndermeler var.

    Çok kısa sürede büyük bir hite dönüşen "Wednesday"in ikinci sezonunun Netflix tarafından yeni yılın ilk günlerinde duyurulması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top