Hesabım
    "House of the Dragon" 2. Sezona Kanlı ve Vahşi Başlayacak

    Dizinin yazarı, 2. sezonda "Blood and Cheese" bölümü olacağını doğruladı.

    HBO

    George R.R. Martin'in “Fire & Blood” kitabını okuyanların kalplerine korku salmaya yeten "Blood and Cheese" (Kan ve Peynir) kelimeleri, HBO'nun “House of the Dragon” dizisinin 2. sezonunda izleyeceğimiz karanlık ve korkunç intikamın habercisi oluyor.

    Peki nedir bu Kan ve Peynir? Hatırlanacağı gibi dizinin ilk sezon finalinde, Prens Lucerys Velaryon'un (Elliot Grihault), Prens Aemond Targaryen'in (Ewan Mitchell) ejderhası Vhagar tarafından öldürüldüğünü gördük. Son sahnelerde bu ölümün haberini alan Rhaenyra'nın (Emma D'Arcy) gözlerindeki bakış (ve tabii ki Game of Thrones dizisi ile olan geçmişimiz) bize 2. sezonda bu ölümün intikamının şiddetli bir biçimde alınacağının sinyalini verdi.

    Herhangi bir spoiler vermeden şunu söyleyebiliz, "Kan" ve "Peynir" bu intikamın alınmasındaki kilit isimlerin takma adları. Yani dizinin "Blood and Cheese" adlı bölümü, Kraliçe Alicent (Olivia Cooke), Prense Aemond ve Yeşillerden alınacak intikamı anlatacak. Bu intikam hareketinin başında ise Prens Daemon Targaryen (Matt Smith) var.

    Dizice Lucerys'in ölümü, Aemond'u da şok etmiş görünüyordu. Prens'in yüzündeki dehşet ifadesi, aslında Lucerys'i öldüreyi amaçlamadığını, yalnızca korkutmak isterken böyle bir ölüme yol açtığını yansıtıyordu. Aemond'un yüzündeki dehşet ifadesi, bu ölümün yol açacağı diğer gelişmeleri de aşağı yukarı tahmin ettiğini gösteriyordu. "House of the Dragon"ın senaristlerinden Sara Hess, bu ölüm kasti olsun ya da olmasın, ikinci sezonda kitaptaki bu intikam planının yer alacağını doğruladı.

    "House of the Dragon" yazarlar odasının, kötü şöhretli Blood and Cheese hikayesinin ekran versiyonunu kaleme alıp almadığı sorulduğunda Hess Variety'ye "Şu anda 2. Sezonun finalini yazıyoruz" dedi ve "Hayal kırıklığına uğrayacağınızı sanmıyorum." diye ekledi. Hess'in "hayranları hayal kırıklığına uğratmama" ifadesi, dizinin muhtemelen en sert ve vahşi sahnelerinin yazıldığı anlamına geliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top