Hesabım
    "The Last of Us" 2. Bölümüyle HBO'nun En Büyük Seyirci Artışına İmza Attı

    Dizinin 2. bölümünde izleyici oranı %22 arttı.

    HBO

    HBO'nun merakla beklenen "The Last of Us" uyarlaması ilk bölümüyle büyük beğeni toplamış ve ikinci bölüm için beklentileri yükseltmişti. Dizinin ilk bölümü, Pazar gecesi yayın saatinde ve aynı gün içindeki HBO Max yayınıyla toplam 4.7 milyon izleyici tarafından izlenmişti.

    Geçtiğimiz yıl yayınlanan "House of the Dragon" prömiyerinin 10 milyona ulaşan izleyici sayısı dışında, HBO bu kadar yüksek izlenme oranlarını 10 yıldır görmüyordu. En son 2010 yılında "Boardwalk Empire" prömiyeri 4.8 milyon izleyiciye ulaşmıştı.

    "The Last of Us"ın tüm izleyicilerden ama özellikle oyunun hayranlarından övgü toplaması 2. bölümün izleyici sayısının artmasını sağladı. Derecelendirme şirketi, Nielsen'e göre, Warner Bros. Discovery'nin birinci taraf verileriyle birleştiğinde, dizinin ikinci bölümü HBO'daki lineer yayınlarında ve HBO Max'te toplam 5.7 milyon izleyici çekti.

    İlk bölümden sonra izleyici oranını %22 arttıran "The Last of Us" böylece HBO tarihindeki bir orijinal drama dizisinin ikinci haftasında gördüğü en büyük izleyici artışına imza attı. Buna ek olarak, HBO, tam bir haftadır yayında olan ilk bölümün şu anda 18 milyon izleyiciye ulaştığını da bildirdi. Yani ilk bölümün izleyici sayısı, prömiyer gecesi izleyicisinin yaklaşık dört katına ulaştı.

    Dizinin başarısı oyunun satışlarını da etkiledi. GameIndustry.biz'e göre, ilk sezonun temel aldığı ilk oyunun en son versiyonu, Birleşik Krallık'ta haftalık satışlarda %238'lik bir artış gördü. Ek olarak, oyunun yaklaşık on yıllık olan PS4 yeniden düzenlenmiş versiyonu da %322'lik bir satış artışıyla listelere yeniden girdi ve başlığın iki versiyonu sırasıyla 20. ve 32. sırada yer aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top