Hesabım
    "Kızılcık Şerbeti"nden Müjdeli Haber Geldi!

    Dizi yeni bölümüyle Cuma günü yayında!

    Show TV

    Son dönemin en çok konuşulan yerli dizisi "Kızılcık Şerbeti" hakkında beklenen karar sonunda çıktı. Birsen Altuntaş'ın duyurduğuna göre, Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK'ün ceza kararını bozdu ve yürütmeyi durdurdu. Reyting rekortmeni dizi, Cuma akşamı yeni bölümüyle seyircisiyle buluşacak.

    RTÜK, dizide muhafazakar bir ailenin kızı olan Nursema'nın zorla evlendirildiği adam tarafından camdan itildiği sahneyi kadına karşı şiddet kapsamında kötü örnek olarak değerlendirmiş ve diziye 5 hafta yayın durdurma cezası vermişti.

    Karar ilk andan itibaren büyük tepki almış, nasıl ve ne zamandan itibaren uygulanacağı ise soru işareti olmuştu. Bu süreçte izleyici kitlesi giderek büyüyen "Kızılcık Şerbeti"ne verilen ceza, 14 Nisan akşamı yayın saatine dakikalar kala uygulamaya konuldu.

    Kızılcık Şerbeti'nin 23. Bölümü Neden Yayınlanmadı?

    Dizinin özetinden sonra yeni bölüm yerine İslamofobi belgeseli yayınlanması RTÜK cezasına olan tepkileri daha arttırırken, oyuncu kadrosundan Evrim Alasya, Müjde Uzman, Barış Kılıç gibi isimler son dakikada gelen bu uygulamaya karşı seslerini sosyal medyadan duyurdular.

    Dizinin akıbetinin ne olacağının belirsiz olduğu ve çekimlerin durdurulduğu iki haftanın ardından gelen bu müjdeli haber hayranları sevindirdi. Evrim Alasya da haberi Twitter hesabından "Geri döndük" diyerek duyurdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top