Hesabım
    Netflix'in Sistem Değişikliği Wednesday'e Yaradı

    Netflix'in ölçüm sistemi değişince Wednesday en çok izlenen dizi oldu.

    Netflix

    Netflix, haftalık olarak yayınladığı izleyici sayılarını bildirme yönteminde büyük bir değişikliğe gitti. Platform artık ortalama izleyici sayısını "görüntülenme" olarak bildirecek.

    Bahsedilen görüntülemeler, birkaç yıldır kullanılan "izlenme saatleri"nin yerine gelecek ve toplam izlenme saatinin içeriğin toplam süresine bölünmesiyle elde edilecek. Ancak böylece daha uzun süreye sahip filmler ve diziler en popüler içerikler listelerinde dezavanjalı duruma düşmüş olacak.

    Toplam izlenme saatleri yine kullanılabilir olacak ama hem güncel hem de tüm zamanların popüler listeleri için İlk 10 sıralamasında artık bu yeni sistem kullanılacak. Mevcut sistemde tüm zamanların en çok izlenen dizi ve filmleri ilk 28 günlük toplam izlenme saatine göre sıralanıyordu ancak bu da değişti. Netflix, ölçüm penceresini 28 günden 91 güne genişleterek filmlere ve dizilere büyümeleri için daha fazla zaman tanıyacak.

    Değişikliğin bir sonucu olarak, listelerde de bazı büyük değişiklikler oldu: 252.11 milyon izlenme ile “Wednesday”, tüm zamanların en popüler İngilizce dizisi olarak 140.7 milyon izlenmeye sahip “Stranger Things” dördüncü sezonu geride bıraktı. Eski listede ilk sırada olan "Stranger Things"in toplam süresi "Wednesday"in neredeyse iki katı, bu da dizinin tahtını kaybetmesine neden oldu.

    Listenin tamamı şu şekilde:

    Beyazperde
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top