Hesabım
    "Simpsons" Titanic Enkazında Kaybolan Denizaltını da Bildi!

    Yıllar içinde sayısız kehaneti doğru çıkan efsane dizi yine gündemde...

    Beyazperde

    Televizyon tarihinin en köklü animasyon dizisi "The Simpsons", yıllar boyunca zeki mizahının yanı sıra gerçek hayattaki olayları tahmin etme konusundaki esrarengiz yeteneğiyle izleyicileri büyüledi. Donald Trump'ın şok edici başkanlığından 11 Eylül olaylarına kadar birçok olaya dizide gerçekleşmeden önce yer verilmişti.

    Gerçekleşen kehanetleriyle modern Nostradamus yakıştırması yapılan, sayısız tartışmaya ve komplo teorisine yol açan "The Simpsons" şimdilerde yine bir olayı gerçekleşmeden çok önce, 2006 yılında konu etmesiyle gündemde.

    Geçtiğimiz Pazar günü, 1912'de buzdağına çarparak batan meşhur Titanic gemisinin Kuzey Atlantik'te, suyun 4 kilometre altında olan enkazına dalan "Titan" adlı denizaltı kayboldu. Titanic enkazı 2029 yılında turizme açıldı. Oceangate adlı şirket kendi tasarladığı denizaltı araçlarla buraya turlar düzenliyor. Titan da turistik amaçlarla enkaza daldı, şirketin CEO'su da dahil olmak üzere toplam 5 yolcusu vardı.

    Bilet fiyatlarının 250 bin dolar olduğu bu yolculuğun toplamda 8 saat sürmesi planlanıyordu fakat Titan ile iletişim çok kısa süre içinde kesildi ve hiçbir sonuç vermeyen arama kurtarma çalışmalarında da sona gelindi. İçerideki oksijenin çok yakında biteceği ve yolcuları kurtarma umudunun kalmadığı düşünülüyor.

    Zaten ürpertici ve gizemli olan bu kaza, "The Simpsons"ın sadık hayranları tarafından öne sürülen şaşırtıcı iddiayla başka bir boyutta daha tartışılmaya başlandı. Hayranlar dizinin bu kazayı 2006'da önceden tahmin ettiği konusunda ısrar ediyorlar.

    17. sezonunun "Homer’s Paternity Coot" başlıklı 10. bölümünde, denizden kayıp hazineleri kurtarma konusunda uzman olan Homer Simpson ve babası Mason Fairbanks, batık gemi Piso Mojado’nun hazinesini aramak için okyanusun derinliklerine iniyorlar. Birbirlerinden ayrıldıklarında, Homer’ın oksijen seviyesi azalmaya başlıyor ve yüzeyle iletişimi kesiliyor.

    Olaylar gerçekte yaşanan Titan kazasını birebir yansıtmasa da hayranlar bunun isabetli bir tahmin olduğu konusunda eminler. Söz konusu bölümün yapımcılığını, dizinin eski senaristlerinden olan Mike Reiss yaptı. Reiss aynı zamanda, Titan'ın geçen yılki yolcularından biriydi.

    "The Simpsons"ın tahminleri bazılarınca sadece tesadüf olarak görünürken, bazı hayranlar dizinin kehanetleri konusunda daha fazlası olabileceğine inanıyor. 30 yıldan fazla süredir devam eden dizinin yer verdiği olayların bazılarının gerçekleşmesinin son derece doğal olduğu genel bir yorum. Bu "yeterince tahmin yaparsanız bazıları mutlaka tutar" ifadesiyle de dile getiriliyor. Ancak belli ki "The Simpsons" daha uzun yıllar boyunca kehanet yetenekleriyle anılmaya devam edecek...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top