Hesabım
    "House of the Dragon" ve "Dune: The Sisterhood" Çekimleri Greve Rağmen Devam Edecek

    Dizinin oyuncu kadrosu, grev kararı alan SAG-AFTRA'ya değil İngiltere'deki oyuncular sendikasına bağlı...

    HBO

    HBO'nun "House of the Dragon" ve "Industry" dizileriyle Max'in "Dune: The Sisterhood" dizisinin çekimleri, oyuncular grevine rağmen İngiltere ve Avrupa'da devam edecek.

    Amerikan Oyuncular Birliği'nin (SAG-AFTRA) 14 Temmuz'da başlayan grevi Hollywod'daki yapımların durmasına neden oldu ancak "House of the Dragon" ve "Industry" dizilerinin oyuncu kadrosu SAG-AFTRA'ya değil İngiliz sendikası Equity'e bağlı Britanyalı isimlerden oluşuyor.

    Bugün yayınlanan rehberlik detayları, Equity sözleşmeleri kapsamında çalışan SAG-AFTRA üyelerini "çalışmaya devam etmeleri" konusunda bilgilendirdi. Her iki dizi de planlanan çekim takviminde ilerlemeye devam edecek. Ayrıca Birleşik Krallık'ta, üyelerin diğer ülkelerdeki diğer meslektaşlarıyla birlikte grev yapmasına izin vermeyen katı sendika karşıtı yasalar var.

    Max'in (HBO Max) "Dune" prequel dizisi "Dune: The Sisterhood"un çekimleri ise kısa süre içinde Budapeşte'de başlayacak. Büyük oranda Equity'ye bağlı oyuncuların yoğunlukta olduğu kadroda SAG-AFTRA'ya bağlı oyuncular yer alıyor.

    Yönetmen Johan Renck, dizi yaratıcısı ve pilot bölümün yazarı Diane Ademu-John ve oyuncular Shirley Henderson ile Indira Varma "Dune: The Sisterhood"dan ayrılmıştı. Olivia Williams ile Jodhi May sahipsiz kalan rolleri devralırken, Anna Foerster birçok bölümün yönetmenliğini üstlenerek Reck'in yerine getirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top