Hesabım
    HBO, Tartışmalı "The Idol" Dizisini İptal Etti

    "The Idol" 2. sezon için yenilenmedi.

    HBO

    HBO, "Euphoria" dizisinin yaratıcısı Sam Levinson ve Abel 'The Weeknd' Tesfaye'nin imzasını taşıyan drama dizisi "The Idol"un ikinci sezonuna devam etmeme kararı aldı.

    "The Idol"ın tek sezonluk bir sınırlı dizi olarak planlandığına, ikinci sezonun gelmeyeceğine dair bir rapor, bundan iki ay önce HBO tarafından reddedilmişti ancak görünüşe göre yayıncı yeniden karar değişikliğine gitti.

    Lily-Rose Depp'in bir gece kulübü sahibinin (Tesfaye) etkisi altına giren bir pop yıldızını canlandırdığı dizi, ilk gösteriminde sert eleştiriler alırken izleyici sayısı ve eleştirel puanları diğer HBO dizilerinin oldukça gerisinde kaldı.

    Bir HBO sözcüsü, iptal kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "The Idol, HBO'nun en provokatif orijinal programlarından biriydi ve izleyicilerin güçlü tepkisinden memnunuz. Uzun uzun düşündükten ve değerlendirdikten sonra HBO, yaratıcılar ve yapımcılar ikinci sezona devam etmeme kararı aldı. Yaratıcılara, oyunculara ve ekibe inanılmaz çalışmaları için minnettarız."

    Dizi, geçtiğimiz yılın ilkbahar aylarında yaratıcı bir revizyondan geçti; baş yapımcı Amy Seimetz ve birkaç oyuncu kadrosundan vazgeçildi. Levinson tüm sezonun yönetmenliğini üstlendi. "The Idol" hakkındaki tartışmalar da bu değişikliğin ardından geldi.

    Rolling Stone'da Mart ayında yayınlanan bir makalede Seimetz'in yerine Levinson geldikten sonra hikayenin feminist taraflarını azaltarak, cinsel açıdan çok daha "rahatsız edici" bir "tecavüz fantezisine, işkence pornosuna" çevirdiği iddia edildi. Set ekibinden 13 kişinin anlattıklarına dayanan haberde, dizinin tonunu ve temasını tamamen değiştiren senaryo değişikliklerinin son anda teslim edildiği çılgın ve toksik bir çalışma ortamı olduğu da belirtiliyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top