Hesabım
    Friends'in Yıldızı Matthew Perry Hayatını Kaybetti

    Uzun yıllar devam eden Friends dizisinde Chandler rolünde izlediğimiz oyuncu, 54 yaşında hayata veda etti.

    .

    Uzun yıllar devam eden Friends dizisinde Chandler rolünde izlediğimiz Matthew Perry, 54 yaşında hayata veda etti. Oyuncunun Los Angeles'taki evinde bulunan jakuzide ölü olarak bulunduğu ve boğularak hayatını kaybettiği gelen ilk bilgiler arasında. Kaynaklar evde herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığını bildirdiler. Ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmış değil, ancak Los Angeles Polisi Yüzbaşı Scot Williams; cinayetten şüphelenmediklerini beyan etti.

    1994'ten 2004'e dek yayınlanan ve tüm zamanların en sevilen en çok izlenen sit-comlarından biri olan Friends ile ünlenen Perry, dizideki rolüyle 2002 yılında Emmy Ödülleri’ne de aday gösterilmişti.

    Matthew Perry şöhretinin zirvesindeyken ilaç ve alkol bağımlılığı ile mücadele etti. 2016 yılında BBC Radio 2’ye konuşan aktör, bu bağımlılıkları nedeniyle Friends’in üç senesini hatırlamadığını söylerken, geçen yıl bir röportajında da yine aynı nedenlerle diziyi izlemediğini söylemişti.

    Friends dizisinin yapımcılığını üstlenen Warner Bros. Television Group, The Times'a yaptığı açıklamada, "Sevgili dostumuz Matthew Perry'nin vefatından dolayı yıkıldık" dedi. “Matthew inanılmaz derecede yetenekli bir aktördü ve Warner Bros. Television Group ailesinin silinmez bir parçasıydı. Komedi dehasının etkisi tüm dünyada hissedildi ve mirası pek çok kişinin kalbinde yaşamaya devam edecek. Bu yürek parçalayıcı bir gün ve ailesine, sevdiklerine ve tüm sadık hayranlarına sevgilerimizi gönderiyoruz."

    Diziyi 10 sezon boyunca yayınlayan NBC, The Times'a yaptığı açıklamada, "Matthew Perry'nin çok erken vefat etmesinden büyük üzüntü duyuyoruz" dedi. “Mükemmel komedi zamanlaması ve alaycı zekasıyla dünya çapında yüz milyonlarca insana büyük neşe getirdi. Mirası sayısız nesiller boyunca yaşayacak.” dedi.

    Perry'nin Friends başrol arkadaşları (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer) henüz ölümüyle ilgili kamuya açık bir yorumda bulunmazken, dizinin diğer oyuncuları başsağlığı dileklerini sosyal medyada paylaştı. Chandler'ın ara sıra kız arkadaşı Janice'i canlandıran Maggie Wheeler, Instagram'da kendisi ve Perry karakterinin bir fotoğrafını paylaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top