Hesabım
    "Dune" Prequel Dizisinin Artık Yeni Bir Adı & Yayın Tarihi Var

    "Dune: Prophecy" dizisinin ne zaman yayınlanacağı açıklandı.

    Warner Bros.

    Normal şartlarda bugünlerde, Denis Villeneuve imzalı "Dune"un devam filmi "Dune: Part Two"yu konuşuyor olacaktık, ancak SAG-AFTRA grevi nedeniyle filmin 3 Kasım olarak belirlenen vizyon tarihi 2024'ün Mart ayına ertelendi. Seyirci karşısına gecikmeli olarak çıkacak tek Dune yapımı ise bu devam filmi değil.

    "Dune" filminin başarısının ardından, filmdeki olaylardan 10 bin yıl öncesinde geçen ve Bene Gesserit rahibelerinin kökenine odaklanan bir prequel dizisi için de çalışmalar başladı. Yaratıcı kadrodaki ve oyuncu kadrosundaki değişikliklere bağlı olarak yaşanan revizyon süreci prodüksiyonu aksatmış olsa da, şimdi adı değişen bu dizi için yeni bir yayın aralığı belirlendi.

    HBO'da yayınlanacak olan dizinin adı artık "Dune: The Sisterhood" değil "Dune: Prophecy" ve tam bir yıl sonra, 2024 sonbaharında izleyicilerle buluşacak. Dizinin çekimleri 2022'nin Kasım'ında Macaristan'da başladı. Oyuncular SAG-AFTRA'ya bağlı olmadığından çekimler grev nedeniyle aksamadan devam ediyor.

    Dizinin oyuncu kadrosunda; Emily Watson, Indira Varma, Travis Fimmel, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds ve Chloe Lea gibi isimler yer alıyor.

    "Dune: Prophecy" Frank Herbert'in bilim kurgu romanında ve Timothée Chalamet'in başrolde olduğu 2021 filminde meydana gelen olaylardan 10 bin yıl önce geçiyor. Gizemli bir dini tarikat olan Bene Gesserit'in kökenlerini anlatan dizinin merkezinde Harkonnen Hanesi'nden kız kardeşler Tula ve Valya Harkonnen yer alıyor.

    Grev nedeniyle ertelenen "Dune: Part Two" 15 Mart'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top