Hesabım
    Hiroyuki Sanada Liderliğindeki "Shogun" Ne Zaman Başlayacak?

    Feodal Japonya'da geçen dizide başrolleri Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis ve Anna Sawai paylaşıyor

    FX

    FX, James Clavell'in feodal Japonya'da geçen ünlü romanı "Shogun"un on bölümlük yeni uyarlamasının yayın tarihini duyurdu. 27 Şubat'ta Hulu ve FX'te başlayacak olan dizi ülkemizde de aynı tarihten itibaren Disney+'tan izlenebilecek.

    Farklı dünyalardan iki hırslı adam ile gizemli bir kadın samurayın çarpışmasını anlatan dizinin senaryosunu Justin Marks ve eşi Rachel Kondo kaleme aldı.

    Hikaye 1600'de, yüzyılı belirleyen bir iç savaşın şafağında başlıyor. Hiroyuki Sanada, Osaka Kalesi'ndeki Vekiller Konseyi'nde düşmanları tarafından izole edilmiş ve sayıca üstün olmasına rağmen, parlak bir stratejist ve güçlü bir daimyo olan Lord Yoshi Toranaga'yı canlandırıyor.

    Gizemli bir Avrupa gemisi yakındaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış halde bulunduğunda, geminin İngiliz kaptanı John Blackthorne (Cosmo Jarvis), Toranaga'nın güç dengesini değiştirmesine ve Blackthorne'un kendi düşmanları olan Cizvit rahipleri ilePortekizli tüccarların korkunç etkisini yok etmesine yardımcı olabilecek sırlar taşıyor.

    Toranaga ve Blackthorne'un kaderleri, gizemli bir Hıristiyan soylu kadın ve rezil bir soydan gelen olan çevirmenleri Toda Mariko'ya (Anna Sawai) ayrılmaz bir şekilde bağlı hale gelir. Mariko, bu endişe verici siyasi ortamda efendisine hizmet ederken, Blackthorne'la yeni keşfettiği arkadaşlığını, kendisini kurtaran inanca olan bağlılığını ve merhum babasına olan görevini uzlaştırmak zorundadır.

    Kitap daha önce Richard Chamberlain, Toshiro Mifune ve Yoko Shimada'nın üç önemli rolde oynadığı 1980 yapımı ünlü mini diziye uyarlanmıştı. Hikayeyi hem Batı hem de Japon perspektifinden anlatan yeni "Shogun"un yayın tarihiyle birlikte, Sanada'yı Samuray kostümüyle sergileyen gösterişli yeni bir poster yayınlandı.

    FX

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top