Hesabım
    "Brooklyn Nine-Nine" Yıldızı Andre Braugher Hayatını Kaybetti

    Emmy ödüllü aktör 61 yaşında hayata veda etti.

    .

    Oyunculuk kariyeri sahne, televizyon ve sinemaya yayılan, iki kez Emmy ödülüne layık görülen aktör Andre Braugher, 61 yaşında hayatını kaybetti.

    Braugher, 1990'ların ortasındaki drama dizisi klasiği "Homicide: Life on the Street"teki Dedektif Frank Pembleton rolüyle ve 2013'ten 2021 yılına kadar komedi dizisi "Brooklyn Nine-Nine"da canlandırdığı Kaptan Raymond Holt rolüyle uzun süre hatırlanacak.

    Braugher sinemada ilk kez 1989'da Ed Zwick'in "Glory" filminde Matthew Broderick ve Denzel Washington'la birlikte önemli bir rol üstlenerek fark edildi; aynı yıl bir dizi "Kojak" telefilminde de rol aldı.

    Aktör sonraki otuz beş yıl boyunca tutarlı bir kariyer sürdürdü ve "Primal Fear", "The Mist", "Frequency", "Poseidon", "Salt", "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer", "City of Angels" gibi filmlerde destekleyici rollerde yer aldı.

    Braugher televizyondaki iki düzenli rolünün yanı sıra "The Tuskegee Airmen", "Passing Glory", "The Court-Martial of Jackie Robinson", "10,000 Black Men Named George" ve "Soldier’s Girl" gibi dizilerle de izleyici karşısına çıktı.

    En son "The Good Fight"ta gösterişli Ri'Chard Lane olarak görüldü ve grevler nedeniyle yapımı durdurulan yeni sekiz bölümlük Shondaland cinayet-gizem draması "The Residence"ın çekimlerinin yarısına gelmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top