Hesabım
    "Ömer" Dizisinden Dikkat Çeken Tarikat Eleştirisi

    Tarikat ve cemaatleri konu alan "Kızıl Goncalar" RTÜK cezasıyla yayınlanmazken, "Ömer" dizisinin tarikat eleştirisi gündem oldu.

    Star TV

    Selahattin Paşalı, Gökçe Bahadır ve Barış Falay'ın başrollerini paylaştığı "Ömer" dizisinin dün akşam Star TV'de yayınlanan 38. bölümünde Ömer (Selahattin Paşalı) ve babası Reşat’ın (Barış Falay) bir cemaat sohbetini bastığı sahne, sosyal medyada gündem oldu.

    Sahnede, Nureddin Efendi isimli hoca karşısındaki topluluğa, "Kadınlar yapısı itibariyle iradesi zayıf varlıklardır. Şeytan bu dünya hayatının süsünü kullanarak onları kandırır. Sokaklar okullar kadınlarımız, kız çocuklarımız için güvenilir yerler değildir. Eğer kadınlarınızı kız çocuklarınıza kendi hallerinize bırakırsanız bu yoldan çıkmak demektir. Ahlaksızlığa göz yummak demektir. Bir de bakmışsınız ki, dehşetli bir facianın tam ortasındasınız. Bu yüzden kadınlarınızı, kızlarınızın üzerinden elinizi çekmeyeceksiniz. Ailenize ve sahip olduğunuz kadınlarınıza söz geçireceksiniz" diyor.

    Bu sözleri duyan Reşat, "Bırak bu hurafeleri Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz Nurettin Efendi. Sen insanları Allah’la aldatıyorsun, sözüm ona din adına konuşup Kuran’a aykırı şeyler anlatıyorsun. Senin gibiler yüzünden bu din tanınmaz, yaşanmaz hale geldi. Her yaştan insan en çok da gençleri soğuttunuz dinden. Din adına konuşacaksan Allah’ın kitabını anlatacaksın, hurafeleri değil. Dünya nimetleri ve gösterişe gelince asıl senin gibilerin bunlara kanar. Bu evler, arabalar, korumalar… Gerçek inananlar din adına sadece Allah’ın kelamına İnanır ve dinde sadece onun elçisini örnek alırlar. Allah’tan başka kimseye kulluk etmezler. Ey Müslümanlar uyanın, bunların sizi aldatmasına izin vermeyin. Gerçekleri görün, hakikati kaynağında Kuran-ı Kerim’de arayın" ifadelerini kullanıyor.

    Ömer de babasına destek vererek, "Gerçekleri görün, hakikati kaynağında Kuran-ı Kerim’de arayın. Şatafatın içinde değil. Bu insanlar din adına bu kadar konuşup neden Allah’ın kitabından söz etmiyorlar? Neden bir tane olsun ayet okumuyorlar? Çünkü bu anlattıkları uydurmaların Kuran’da hiçbir yeri yok” diyor.

    "Ömer"deki bu dikkat çekici sahnenin çok konuşulmasının bir nedeni de Fox TV’nin tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alan yeni dizisi "Kızıl Goncalar" tarikatların hedef göstermesinin ardından RTÜK tarafından cezalandırılmasıydı.

    Başrollerini Özcan Deniz ile Özgü Namal’ın paylaştığı "Kızıl Goncalar"ın dün akşam "Ömer" ile aynı saatte yayınlaması beklenen üçüncü bölümü RTÜK’ün program durdurma cezası nedeniyle yayınlanamadı. Dizinin yönetmeni Ömür Atay Twitter hesabında yaptığı paylaşımla "Sektörden sansüre hayır diyen de neredeyse hiç kimse yok." diyerek tepkisini dile getirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top