Hesabım
    David Chase: Sopranos'un 25. Yılında Televizyonun Cenazesini Kaldırıyoruz

    "Televizyonun Altın Çağı"nı başlatan Sopranos'un yaratıcısı, bu çağın artık sona erdiğini düşünüyor.

    HBO

    "The Sopranos", küçük ekrandaki sanat ve hikaye anlatımının sinemayı yakalamaya ve bazı durumlarda onu aşmaya başladığı "Televizyonun Altın Çağı" olarak adlandırılan dönemi başlattı. Ancak dizinin yaratıcısı David Chase, çığır açan dizinin 25. yıl dönümünün, televizyonların altın çağının ölümüne işaret ettiğini düşünüyor.

    Chase kısa süre önce The Sunday Times'a şunları söyledi: "Evet, bu 25. yıl dönümü, dolayısıyla elbette bir kutlama. Ama belki de olaya bu şekilde bakmamalıyız. Belki de buna bir cenaze töreni gibi bakmalıyız." Chase ayrıca, "The Wire", "Breaking Bad" ve "Mad Men" gibi beğenilen modern klasikleri bize sunan TV çağını "25 yıllık bir kesinti" olarak nitelendirdi.

    Reklam baskısından kurtulduğu HBO'ya geçmeden önce ağ televizyonunda çalışmaya başlayan yazar ve yönetmen, televizyonun sonunda "olduğu yere geri döneceğini" şu sözlerle ifade etti: "O zamanlar TV kanalları sanatsal bir çukurdaydı. Bok çukuruydu. Süreç iğrençti. Toplantılarda bu insanlar her zaman bir bölümü yapılmaya değer kılan tek şeyin çıkarılmasını isterdi. Bırakmalıydım."

    Chase, "The Sopranos" ile kanalların "on yıllardır süren aptallıkları ve açgözlülüklerinden pişmanlık duymasını" sağladığını düşünmüştü, ancak artık yayıncıların da reklamlı sisteme geçmesiyle ilgili şüpheleri var.

    A Teacher'ın yazarı ve yaratıcısı Hannah Fidell ile tanık korumaya zorlanan üst düzey bir fahişe hakkında yapmaya çalıştığı programa atıfta bulunarak, "Ve bana zaten bunu basitleştirmem söylendi" diye ekleyerek, yöntemlerinin çok karmaşık olduğu yönündeki "talihsiz gerçeğin" kendilerine söylendiğini belirtti.

    "Bütün bunlar aslında kimin için? Sanırım hissedarlar için?" diyen Chase, ayrıca "çoklu görevi" ve akıllı telefonlara olan evrensel bağımlılığı da suçluyor: "Kafamız karışmış gibi görünüyor ve izleyiciler akıllarını bazı şeylere odaklayamıyorlar, bu yüzden çok fazla anlam ifade eden, dikkatimizi çeken ve izleyicinin odaklanmasını gerektiren hiçbir şey yapamıyoruz."

    Chase sözlerini "Yani bu bir cenaze, bir şey ölüyor." diyerek sonlandırdı.

    HBO'nun "The Sopranos"un 25. yılına özel etkinlikleri, dizinin tüm bölümlerinin çok kısa özetler halinde TikTok'a yüklenmesiyle başladı. Yıl boyunca farklı kutlama etkinliklerinin geleceği biliniyor ancak bu ilk adım, Chase'in sözlerini ironik bir biçimde doğruluyor.

    "Sopranos" 25. Yılını TikTok Bölümleriyle Kutluyor

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • "Sopranos" 25. Yılını TikTok Bölümleriyle Kutluyor
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top