Hesabım
    "Shōgun" Hakkında Karar Verildi: İkinci Sezon Gelecek mi?

    "Game of Thrones" ile kıyaslanan "Shōgun" tek sezon olarak planlandı ve yaratıcılarının açıklamasına göre böyle kalmaya devam edecek.

    FX

    FX'in "Shōgun" dizisi yayınlanmaya başladığı andan itibaren 2024'ün şimdiye kadar en çok beğenilen televizyon yapımı oldu. Türkiye'de Disney+'ta yayınlanan Hiroyuki Sanada ve Cosmo Jarvis başrollü dizi izlenme rekorları kırıyor ve HBO'nun hit dizisi "Game of Thrones" ile karşılaştırılıyor.

    James Clavell’in çok satan romanından uyarlanan "Shōgun" başlangıçta bir sezonluk bir mini dizi olarak planlandı ancak diziye olan yoğun ilgi ve kaynak materyalin destekleyici olması, hayranlarda hikayenin birkaç sezona daha yayılabileceğine dair bir beklenti ve umut oluşturdu.

    Hiroyuki Sanada Liderliğindeki "Shōgun"dan Büyük Rekor!

    Ancak ne yazık ki "Shōgun" tek sezonla sınırlı kalacak. Yaratıcılar/dizi yapımcıları Justin Marks ve Rachel Kondo, Clavell'in 1000 sayfalık romanını on bölüme uyarladılar ve THR'ye projenin en büyük artılarından birinin tatmin edici bir şekilde bitmesi olduğunu söylediler. Marks'ın açıklaması şu şekilde:

    "Hikâyeyi kitabın sonuna götürdük ve o cümlenin sonuna nokta koyduk. Kitabın sonunu seviyoruz; İkimizin de bunu yapmak istemesinin sebeplerinden biri buydu ve biz de tam olarak bu noktada sona erdirdik. Geçmişte buna benzer gösterilerde yer almıştım; koca bir fabrika inşa ediyorsunuz ve bu sadece on arabayı pompalıyor ve dükkanı kapatıyor. Bu kötü bir olay.

    Biliyorsunuz, yapımcılarımızdan biri bu gösteriyi nasıl yapacağımıza dair yaklaşık 900 sayfalık bir kullanım kılavuzu yazdı; neredeyse Shōgun kitabı kadar uzun. Bütün bu altyapı bilgisi buna harcandı. Umarım bir başkası - belki bir arkadaşım - bir noktada feodal Japonya hakkında bir üretim kitabına ihtiyaç duyar, ben de 'İşte bu kitabı kullanın' diyebilirim. Bu size 11 ay kazandıracak.

    "Shōgun" Oyuncuları ve Yönetmeni "Game of Thrones" Benzetmelerine Tepki Gösterdi

    Kitabın kendisi Clavell'in yazdığı ve Asya destanı olarak adlandırılan altı romandan biriydi. Yayınlanan altı eserden üçüncüsü olmasına rağmen kronolojik olarak ilkidir. 17. yüzyıl feodal Japonya'sında geçen hikaye, 1980'lerde Richard Chamberlain ve Toshiro Mifune'un başrollerini üstlendiği bir uyarlamayla da ekranlara gelmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top