Hesabım
    Mark Gatiss "Sherlock" Filmi İçin Hâlâ İstekli Olduğunu Söyledi

    Dizinin ortak yaratıcısı olan ve Mycroft'u canlandıran Gatiss, film yapmak istese de ekibi bir araya getirmenin zor olduğunu söylüyor.

    BBC

    BBC'nin beğenilen uyarlaması "Sherlock"un ortak yaratıcısı olan ve Mycroft Holmes rolünde yardımcı rol üstlenen aktör/yazar/yapımcı Mark Gatiss, diziyi düzgün bir şekilde sonuçlandırmak için hâlâ bir film yapma arzusunun olduğunu söylüyor.

    Son derece popüler olan dizi, her biri film uzunluğunda üç bölümden oluşan dört sezon boyunca yayınlandı ve bir defaya mahsus özel bir bölümle ekranlara gelerek 2017 yılında final yaptı. Aradan geçen yıllarda "Sherlock" hayranlarının beşinci sezon beklentisi azalmadan devam etti.

    Londra'daki Royal Albert Hall'da düzenlenen 2024 Olivier Ödülleri'nde Deadline'a konuşan Gatiss "Sherlock" konusunda şunları söyledi:

    "Bir film yapmak isterdik ama herkesi bir araya getirmeye çalışmak çok zor... Benedict'e [Cumberbatch] ve Martin'e [Freeman'a] sormanız gerekecek."

    Diziyi Gatiss ve Steven Moffat yarattı ve dizinin sonuçlanmasının ardından film çekmek "yapılacak doğal şey" olsa da bunun göründüğü kadar kolay olmadığını söylüyor:

    İnsanlar sadece bir değnek sallayabileceğinizi düşünüyor. İnsanların ilgisini çekmek ve film çektirmek inanılmaz derecede zor. Edgar Wright'la, hayatının sekiz yılını bu işe adadığı ama başaramadığı Ant-Man hakkında konuştuğumu hatırlıyorum. Sekiz yıl, on yıldan az değil.

    Gatiss şu anda İngiliz TV dizisi “Bookish”te, 2. Dünya Savaşı sonrası Londra'da polisin suçları çözmesine yardım eden bir kitapçı dükkanı sahibini anlatıyor ve başrol oynuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top