Hesabım
    "Baby Reindeer"ın Gerçek Martha'sı Netflix'e Dava Açmaya Hazırlanıyor!

    Piers Morgan ile tartışma yaratan bir röportaj gerçekleştiren "gerçek Martha" iddiaları reddediyor!

    .

    Richard Gadd'ın Netflix'te yayınlandığı andan itibaren büyük bir hit olan mini dizisi "Baby Reindeer"daki Martha karakterine ilham verdiği iddia edilen 58 yaşındaki Fiona Harvey ilk TV röportajını 9 Mayıs Perşembe günü Piers Morgan'a verdi.

    Komedyen Gadd, kendi hayatından ilham alan dizide, kendisinin kurgulanmış bir versiyonu olan Donny karakterini canlandırıyor ve bir barda çalışırken tanıştığı yalnız ve akıl hastası bir kadın olan Martha tarafından takip edilmesini anlatıyor.

    Dizinin başarısının ardından meraklı hayranlar, Martha karakterinin gerçekte kim olduğunu keşfetmeye çalıştı. Oysa hem Gadd hem de Martha'ya hayat veren Jessica Gunning, hayranlara, dizideki karakterlerin gerçek kimliklerini araştırmamaları yönünde çağrı yapmıştı.

    Daha önce ismini vermeden Daily Mail'e konuşan Fiona Harvey, asıl kurbanın kendisi olduğunu, dizinin hayranları tarafından bulunduğunu ve ölüm tehditleri aldığını söylemişti.

    "Baby Reindeer"ın Gerçek Martha'sı Konuştu: "Asıl Kurban Benim"

    Harvey, Piers Morgan'a verdiği ve Youtube'da sadece 12 saat içinde 4 milyon görüntülenmeye ulaşan röportajda ise, 2014 ile 2015 yılları arasında Gadd'ı ısrarlı olarak takip ettiğini, ona 41 bin e-posta gönderdiğini reddetti.

    Netflix daha önce dizideki e-postaların Gadd'ın takipçisinden aldığı gerçek e-postalar olduğunu iddia etmişti. "Muhtemelen bunları kendisi uydurduğunu düşünüyorum" diyen Harvey, komedyene "10'dan az e-posta" gönderdiğini söyledi.

    .

    Harvey ayrıca komedyenle yalnızca birkaç kez karşılaştığını ve ondan "kendisini rahat bırakmasını" istediğini iddia ederek şunları söyledi:

    Richard Gadd ve Netflix'e karşı yasal işlem başlatacağım. Avukatlara kısmen talimat verdik ancak mevcut tüm seçenekleri araştırmak istiyoruz. Dava açacak çok kişi var.

    Gadd'ın daha önce, The Independent'a Martha'ya ilham veren gerçek kişinin "zihinsel açıdan rahatsız" olduğunu söylemesi nedeniyle izleyiciler Morgan'ın Harvey ile röportaj yapma kararının etiğini sorguladılar.

    Genel olarak "etik dışı" olarak damgalanan röportaja imza atan Morgan, "sorumsuz" kararı nedeniyle akıl sağlığı kampanyacılarının ve benzer olayların kurbanlarının tepkisiyle karşılaştı ve savunmasız bireylerin eğlence için öne çıkarılması gibi konuları gündeme getirdi.

    .

    Geniş kapsamlı röportajda Fiona Harvey, İskoçya'da "yoksul" ancak orta sınıf yetiştirilme tarzının ayrıntılarını ve bir avukatla beş yıllık bir ilişki içinde olduğunu açıkladı. Ayrıca diziyi izlemediğini belirtti ve hayranlar onun kimliğini keşfettikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

    "Hayatımın yeterince büyük bir kısmını ele geçirdi. Bunu oldukça müstehcen buluyorum. Bunu korkunç, kadın düşmanı buluyorum. İnternetteki ölüm tehditlerinden bazıları gerçekten korkunçtu. İnsanlar bana telefon ediyor. Biliyor musun, kesinlikle korkunçtu.

    Gadd'ı takip etmekten suçlu bulunduğunu ve hapse gönderildiğini reddeden Harvey, daha önceki Daily Mail röportajının aksine, oyuncak bir Ren Geyiği olduğunu ve dizinin adına ilham verdiğini kabul etti.

    Richard Gadd'a bir mesajı olup olmadığı sorulduğunda ise şöyle dedi:

    "Beni yalnız bırak lütfen. Bir hayat bul, düzgün bir iş bul. Yaptığın şey karşısında dehşete düştüm."

    Daily Record'a konuşan Harvey, Piers Morgan röportajı için kendisine 250 pound ödendiğini ve This Morning gibi programların dizi hakkında konuşma isteklerini geri çevirdiğini iddia etti.

    Kaynak: Independent UK

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top