Hesabım
    "House of the Dragon"da Savaş Başlıyor: Siyahlar ve Yeşiller'i Hatırlayalım!

    "House of the Dragon" 2. sezonunun başlamasına sayılı günler kalmışken yaklaşan büyük savaşın taraflarını hatırlayalım...

    İlk sezonuyla büyük beğeni toplayan "House of the Dragon" dizisinin 2. sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı; Westeros, tüm diyarı ikiye bölecek kanlı bir iç savaşın eşiğinde! George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından yola çıkılarak, parçalanmış Targaryen Hanesi'nin Demir Taht için çatışan iki tarafı genellikle Yeşiller ve Siyahlar olarak anılır. Peki bu gruplar kim ve hangi taraf avantajlı? Gelin 2. sezon öncesinde bilgi tazeleyelim...

    "House of the Dragon"ın ilk sezonunda Prenses Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy), babası Kral Viserys (Paddy Considine) tarafından Demir Taht'ın varisi olarak seçildi. Daha önce hiç bir kadın tahta geçmemiş olsa da, Kral'ın yaşayan başka çocuğu yoktu ve sevilmeyen bir kardeşi vardı, bu yüzden kızı tek seçenekti, ta ki birkaç yıl sonra yeni eşi Kraliçe Alicent (Olivia Cooke) ona Prens Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney) adında bir oğul doğurana kadar.

    HBO

    Westeros'un adamlarının çoğu, Aegon'un ikinci isim gününde Kral'ın Rhaenyra'nın yerine ilk doğan oğlu Aegon'u getirmesini bekliyordu. O bunu yapmadı ve saltanatının geri kalan yıllarında kızı Rhaenyra'yı desteklemeye devam etti. Viserys'in ölümü üzerine krallık, taht için savaşacak olan iki tarafa bölündü; Rhaenyra'yı destekleyenler ve Aegon'u destekleyenler, ama neden onlara Yeşiller ve Siyahlar deniyor?

    İlk sezondaki "We Light the Way" adlı 5. bölümde, Kraliçe Alicent, Prenses Rhaenyra'nın düğününde yeşil bir elbise giyiyor. Artık ikonik olan bu sahne ve elbise, Yeşiller ve Siyahların isimlerini nereden aldıklarını bize gösteren Ateş ve Kan'daki sahnenin küçük bir versiyonu.

    HBO

    Kitapta bu olay Kral Viserys ve Kraliçe Alicent'in beşinci evlilik yıl dönümü kutlamasında geçiyor. Prenses Rhaenyra, Targaryen Hanesi'ni simgeleyen kırmızı ve siyah bir elbise giyiyor ve bu nedenle savaşta onun tarafı Siyahlar olarak anılıyor. Böyle bir durumda genellikle evlendiği Hanedan'ın renklerini giyen Kraliçe Alicent, bunun yerine kendi ailesinin yani Hightower Hanesi'nin onuruna yeşil bir elbise giymeyi tercih ediyor. O andan itibaren savaşın onun tarafı Yeşiller olarak anılıyor.

    İşte yaklaşan savaşın tarafları...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top